ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Ακόμα περιμένει απάντηση από το Υπουργείο Υγείας για ΕΚΑΒ και Ογκολογική

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ

"Εδώ και 2 μήνες έχω απευθύνει προς τον Υπουργό Υγείας 2 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.

Η μία (8/1/2024) αφορούσε την απαξίωση του ΕΚΑΒ στον νομό μας, με αφορμή την μίσθωση ιδιωτικού ασθενοφόρου στο νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά και την συνεχόμενη υγειονομική  απαξίωση των κατοίκων της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και Πυλίας.

Η επόμενη (30/1/2024) αφορούσε την διακοπή λειτουργίας της Ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας η οποία σε συνδυασμό με την απουσία Ογκολόγου ιατρού και στο νοσοκομείο της Σπάρτης καθιστά αδύνατη ή τραγικά δύσκολη την θεραπεία εκατοντάδων ασθενών με ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγεία σε όλη την νότια Πελοπόννησο.

Μέχρι σήμερα καμία από τις 2 αυτές ερωτήσεις δεν έχει απαντηθεί.

Το γεγονός αυτό δεν συνιστά μόνο κοινοβουλευτική απρέπεια.

Συνιστά συνολική απαξίωση και προσβολή των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ήρθε να προστεθεί και η απαράδεκτη απάντηση της υφ. Υγείας κας Αγαπηδάκη, η οποία σε απάντηση μεταγενέστερης ερώτησης βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος (φαίνεται πως οι απαντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι επιλεκτικές…) μας πληροφορεί ότι δεν χρειάζεται κάποια ενίσχυση το ΕΚΑΒ στην νοτιοδυτική Πυλία και οι ανάγκες των κατοίκων καλύπτονται επαρκώς…

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους".

Διαβάστε και αυτό:

Καμία δέσμευση από το Υπουργείο Υγείας για ενίσχυση στην Πυλία: “Καλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής”

 

 

Χαρίτσης: Ακόμα περιμένει απάντηση από το Υπουργείο Υγείας για ΕΚΑΒ και Ογκολογική

Δημοφιλέστερα

To Top