Μεσσηνιακή Κουζίνα

Bodega: Καλοκαιρινή βραδιά με open kitchen και γευστικά πιάτα με μεσσηνιακά προϊόντα

Γνήσια καλοκαιρινή βραδιά με καλό φαγητό χθες βράδυ στο Bodega, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Τα τηγάνια πήραν φωτιά, στο open kitchen, που διοργάνωσε η επιχείρηση εστίασης, με τους σεφ, Πόπη Γιαλλελή και Κώστα Τσέλιο να δείχνουν όλο το ταλέντο τους και την αφοσίωσή τους στα πιάτα που ετοιμάστηκαν.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για το event και μια υπαίθρια κουζίνα στήθηκε στην πλατεία, με τον κόσμο να βλέπει όλη τη διαδικασία παρασκευής των πιάτων, και να απολαμβάνει τις γευστικές επιλογές που ετοιμάστηκαν, με βάση κυρίως τα ζυμαρικά, και με προσθήκη φρέσκων, ντόπιων προϊόντων.

Ταλιατέλες με κόκορα, ντοματίνια, και κρέμα γραβιέρας, καρμπονάρα με παστό και στριφτάρια, μεσογειακή ριγκατόνι, ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και γαρίδες, αλλά και δροσερές σαλάτες όπως ντάκος με ντομάτες και σφέλα τριμμένη, ή πατατοσαλάτα με πορτοκάλι, παστό, κάπαρη και κρίταμο.

Ακολούθησαν παραδοσιακά γλυκά, όπως καρυδόπιτα που συνοδευόταν με παγωτό από πρόβειο γάλα. Όπως δήλωσε στο MessiniaLive, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, Γιάννης Κολοβός, θα επαναληφθεί ακόμα ένα open kitchen μέσα στον Αύγουστο. Στόχος, να γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, εκτός από καλό καφέ μπορεί κανείς να έχει και άλλες επιλογές. Μακροπρόθεσμος στόχος, μέσα από τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων και από άλλες επιχειρήσεις εστίασης, η προβολή της πόλης μας ως γαστρονομικός προορισμός, με πιάτα μεσσηνιακά, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν τα μεσσηνιακά προϊόντα μέσα από εμπνευσμένες ή "πειραγμένες" παραδοσιακές συνταγές. Εν αναμονή για το νέο open kitchen λοιπόν, μέσα στον Αύγουστο!

Δημοφιλέστερα

To Top