Μουσική

Οι “Blues Escape Band” ένωσαν μουσικά τα δυο Φεστιβάλ Καλαμάτας!

Εξαιρετική εμφάνιση από την μπλουζ-ροκ μπάντα από την Καλαμάτα

Μια “δυνατή” συναυλία πραγματοποιήθηκε απόψε στο προαύλιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από το συγκρότημα Blues Escape Band στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώεων των δυο Φεστιβάλ που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Καλαμάτα, αυτό του 25ου Φεστιβάλ Χορού και των 3ων Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας!

Το ρεπερτόριο της μπάντας περιλάβανε μια μεγάλη γκάμα από γνωστά κι αγαπημένα blues-rock κομμάτια, ξεκινώντας από το rock-and-roll του Elvis Presley και του Chuck Berry και συνεχίζοντας με παλιά κλασικά μπλουζ από τους Muddy Waters, Robert Johnson και κορυφαίους μπλουζίστες, όπως τους BB King και Eric Clapton, αλλά και πιο σύγχρονους εκπροσώπους του είδους, όπως τους Joe Bonamassa και Rory Gallagher.

Διανθίζουν επίσης το πρόγραμμα τους με μερικά δικά τους πρωτότυπα κομμάτια. Οι Blues Escape εμφανίζονται συχνά στη νυχτερινή σκηνή της Καλαμάτας.

Το μπλουζ συγκρότημα Blues Escape δημιουργήθηκε το 2016 από τους κιθαρίστες John Forrow και Γιώργο Χόχωλη, καθηγητές στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Έχοντας συνεργαστεί σε διάφορα projects από τότε που πρωτοσυναντήθηκαν το 2010, αποφάσισαν να συστήσουν μια μπάντα στο ύφος των Chicago Blues, δημιουργώντας έτσι κάτι διαφορετικό για την πόλη της Καλαμάτας. Είχαν την τύχη να συναντήσουν τον Γιάννη Χαλκίδη, έναν έμπειρο και συναρπαστικό ντράμερ, και αργότερα τον χαρισματικό μπασίστα Πάρι Χατζηαδάμ, που πρόσθεσε την τελική πινελιά στο σύνολο.

Σε συνδιοργάνωση με τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

To Top