ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bασιλόπουλος: Η βλάβη αποκαταστάθηκε, αρχίζει σταδιακά η υδροδότηση της πόλης

Η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου στο Messinialive πριν από λίγα λεπτά.

Σταδιακά θα γίνει η επαναφορά υδροδότησης και το αργότερο μέχρι τις 19:00 – αν δεν προκύψει πάλι κάτι απρόοπτο – η πόλη θα έχει νερό. Θα πρέπει πρώτα να γεμίσει το δίκτυο και οι δεξαμενές, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Για την προγραμματισμένη τριπλή παρέμβαση σε προβληματικά σημεία δήλωσε πως ήταν σχεδιασμένο να γίνει από καιρό, ωστόσο έπρεπε να περάσει το Πάσχα, και να προηγηθεί του ανοίγματος των καταστημάτων και της ανόδου της θερμοκρασίας. Επρόκειτο για βλάβες στις βάνες σε Άμφεια, Αντικάλαμο και Καλάμι, που αντικαταστάθηκαν.

Κι ενώ η παρέμβαση περίπου στις 22:30 χτες βράδυ ολοκληρώθηκε, εντούτοις προέκυψε στον Αντικάλαμο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στον γηρασμένο κεντρικό αγωγό και η υδροδότηση δεν αποκαταστάθηκε. Η βλάβη έγινε σε άλλο σημείο του αγωγού από τα προγραμματισμένα για επισκευή, με αποτέλεσμα ενώ είχαν ανοίξει οι βάνες και διοχέτευαν νερό στο δίκτυο, να αναγκαστούν να τις ξανακλείσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έκτακτο πρόβλημα.

“Ο ΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΕΙΧΕ ΣΑΠΙΣΕΙ”

“Λυπάμαι ειλικρινά”, δήλωσε ο δήμαρχος, για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, “όμως, δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε αυτό”. “Ο αγωγός στο σημείο της βλάβης είχε σαπίσει”, δήλωσε ο Δήμαρχος. Πρόκειται για πολύ παλιούς αγωγούς νερού, ο Φ300 εγκαταστάθηκε το 1936, και ο μεγαλύτερος, ο Φ600 το 1977, πριν δηλαδή 84 και 43  χρόνια αντίστοιχα. Και οι δύο μεταφέρουν καθημερινά 35.000 κυβικά νερού.

“Ο Φ800 ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ”

Περισσότερο επιτακτική από ποτέ καθίσταται πλέον η ανάγκη να προχωρήσει το μεγάλο έργο με τον νέο κεντρικό αγωγό νερού που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ο νέος μεγάλος αγωγός Φ800 που θα έρθει να αντικαταστήσει τους παλιούς, θα μεταφέρει 55.000 κυβικά νερού. Πρόκειται για έργο 11.150.000 ευρώ, που είχε ενταχθεί στο “ΦιλόΔημος 1” και πρόσφατα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το ενέταξε στο νέο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Ο συγκεκριμένος αγωγός θα υδροδοτεί τρεις δήμους: Καλαμάτας, Μεσσήνης και ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Δυτικής Μάνης.

“ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ-ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”

Άνοιξαν και πάλι τα ταμεία στο κτήριο της ΔΕΥΚ ώστε να προσέρχονται οι δημότες και να πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού. Για το θέμα διαμαρτύρεται το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ενώ ο Δήμαρχος Καλαμάτας απαντά πως δεν μπορούσαν τα ταμεία να παραμένουν κλειστά, και πως ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας, με ειδικά τζάμια, ελεγχόμενη προσέλευση ανά άτομο, ώστε και να εξυπηρετείται ο κόσμος και να προστατεύονται εργαζόμενοι και πολίτες.

ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Στο θέμα ενδεχόμενης λειψυδρίας την καλοκαιρινή περίοδο στο Δήμο Καλαμάτας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, δηλώνοντας πως θα αντιμετωπιστεί, αν προκύψει, καθώς έχουν γίνει ήδη οι σχεδιασμοί για να ενεργοποιηθούν κάποιες γεωτρήσεις.

Διαβάστε και αυτό:

Φ800: Ο νέος αγωγός μεταφοράς νερού για 150.000 κατοίκους σε Καλαμάτα-Μεσσήνη-Δυτ.Μάνη

To Top