Εικαστικά

Aυλαία ρίχνει σήμερα το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

Ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή οι παραστάσεις και τα εργαστήρια του 2ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας!
Περισσότερα από 4.500 παιδιά είχαν την ευκαιρία όλες αυτές τις ημέρες από τις 7/5 να παρακολουθήσουν εξαιρετικές παραστάσεις, ποιοτικές και ψυχαγωγικές και μάλιστα μετά από κάθε παράσταση περιτρυγίριζαν τους κουκλοπαίκτες για να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά της μαγικής αυτής τέχνης.

Οι συμμετέχοντες έζησαν μεγάλοι και μικροί όμορφες και μαγικές στιγμές που δεν τις είχαν γνωρίσει μέχρι τώρα από την καταπληκτική αυτή τέχνη, που συνδυάζει πολλές τέχνες μαζί, όπως θέατρο, συγγραφή κειμένου, κατασκευές , τεχνολογία, ζωγραφική, γλυπτική, σκηνογραφία, ηθοποιία, έκφραση, κίνηση, χορός.

Ηδη ξεκίνησαν τα πλάνα και για την επόμενη χρονιά και το 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.
Το Σάββατο έγινε και η εντυπωσιακή περάλαση και το βράδυ στις παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕΚ βρέθηκε συνεργείο της ΕΡΤ όπου μαγνητοσκόπησε “Τον ήλιο και τον ποντικό” της ομάδας Καραμπόλα”, αλλά και “Το βραχογιγαντάκι που τραγουδούσε στις ανεμώνες” και θα τα παρουσιάσει στην παιδική της ζώνη τις επόμενες ημέρες! Το οκταμελές συνεργείο θα καλύψει και τις εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας.

To σημερινό πρόγραμμα
Σήμερα Κυριακή θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις: “Οι μονόκεροι, το ποταμόπλοιο κι ένας μικρούλης Οδυσσέας” του Χρήστου Αυτσίδη, στο ΔΗΠΕΘΕΚ στις 10, “Ενας δράκος στην κάλτσα μου” της ομάδας Καραμπόλα στις 18:00 στο ΔΗΠΕΘΕΚ(θα μαγνητοσκοποιθεί από το συνεργείο της ΕΡΤ), και “Ο Καραγκιόζης γραμματικός” του Κώστα Δημητρακόπουλου στο ΔΗΠΕΘΕΚ στις 19:30.
Επίσης η “Βιολέτα” στη Φιλαρμονική, στις 10.00 π.μ.
Μετά την παράσταση του Καραγκιόζη που είναι με ελεύθερη είσοδο θα παρουσιαστεί ένα μουσικό φινάλε από το Μουσικό Σχολείο, με υπεύθυνη την Ευη Ντινοπούλου και θα γίνει η πανηγυρική λήξη του Φεστιβάλ!

Aυλαία ρίχνει σήμερα το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας
To Top