Αθλητισμός

Αυτό είναι το χρυσό επετειακό λογότυπο του Μεσσηνιακού!

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος το Χρυσό Λογότυπό του με αφορμή τη συμπλήρωση των 130 χρόνων από την ίδρυσή του.
Ο αρχαίος Μεσσήνιος Δαϊκλής, ο πρώτος Ολυμπιονίκης που στέφθηκε με το στεφάνι αγριελιάς, τον κότινο, είναι το έμβλημα του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου που πλέον στο επετειακό λογότυπο περικλείεται από χρυσά φύλλα αγριελιάς, ως ένδειξη της αδιάκοπης και συνεχούς παρουσίας του στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια. Το νέο χρυσό λογότυπο έγινε δια χειρός Ηλία Ευτυχιάκου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου ο Χρήστος Ζερίτης αναφέρει τα εξής:

“Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος συμπληρώνει την τρέχουσα περίοδο 130 χρόνια ζωής. Στο χρονικό αυτό διάστημα που ουσιαστικά εκτείνεται σε τρεις αιώνες, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. «γεννήθηκε», αναπτύχθηκε, εξελίχτηκε και σε αρκετές περιπτώσεις μεγαλούργησε, μέσω της ποικιλόμορφης και πολυσύνθετης αθλητικής και πολιτιστικής του δράσης.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής επετειακής χρονιάς ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. έχει συμπεριλάβει στην ετήσια ατζέντα των δραστηριοτήτων του πολυάριθμες δραστηριότητες ποικίλης υφής με σπουδαιότερες όλων την Διεθνή Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, και την εξαιρετικής ποιότητας εκδήλωση «Μεσσηνιακός Γ.Σ. – 130 Χρόνια – Ιστορία με Μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί στο Elite City Resort, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Στο κλίμα των επετειακών δράσεων, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το επετειακό του λογότυπο. Ο αρχαίος Μεσσήνιος Δαϊκλής, νικητής του ενός σταδίου στην 7η Ολυμπιάδα το 752 π.Χ., ήταν ο πρώτος Ολυμπιονίκης που επιβραβεύτηκε με κότινο (κλαδί αγριελιάς). Η μορφή του Δαϊκλή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιστορικότερο αθλητικό σύλλογο της Ελλάδας, καθώς αποτέλεσε και αποτελεί το επίσημο λογότυπο του Μεσσηνιακού. Στο επετειακό λογότυπο, το περίγραμμα του Ολυμπιονίκη περικλείεται από χρυσά φύλλα αγριελιάς, τονίζοντας την διαρκή και αδιάκοπη παρουσία- συνεισφορά του συλλόγου στην Ελλάδα, στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ενώ επικεφαλής υπάρχει ο αριθμός των ετών ζωής του.

Εμπνευστής και δημιουργός του επετειακού λογότυπου, είναι ο εξαιρετικός άνθρωπος, άριστος επαγγελματίας και εκλεκτός συνεργάτης του Μεσσηνιακού Ηλίας Ευτυχιάκος. Ο κύριος Ευτυχιάκος, με τις γνώσεις και την αισθητική του θα συνοδεύσει τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. 1888 στην συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων του”.

Αυτό είναι το χρυσό επετειακό λογότυπο του Μεσσηνιακού!
To Top