Αθλητισμός

Αυγενάκης: «Συντεταγμένα και σταδιακά, επιστρέφουμε προσεκτικά στην κανονικότητα»

Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη μέσω social media για την επανεκκίνηση σε ερασιτεχνικό αθλητισμό και την έναρξη προπονήσεων σε ακαδημίες

Την ικανοποίησή του για την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αναφορικά με την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των προπονήσεων των ακαδημιών, εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Συντεταγμένα, σταδιακά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας επαναρχίζει το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων και επιστρέφουμε με προσεκτικά βήματα στην κανονικότητα. Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ενέκριναν το τεκμηριωμένο και πλήρες πλάνο επανέναρξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού που τους επανακαταθέσαμε,» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 989”, ο Λευτέρης Αυγενάκης στάθηκε στην καταβολή συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ, σε 1.403 σωματεία που ολοκλήρωσαν την ένταξή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ από 11 έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Το ποσό αυτό προστίθεται στα 9,7 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη χορηγηθεί σε 3.408 σωματεία, τα οποία είχαν κάνει την εγγφραφή τους μέχρι τις 10/12/2020.

“Έτσι, συνολικά 4.811 εγγεγραμμένα σωματεία λαμβάνουν 13,3 εκατ. ευρώ. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που έλαβαν ένα αρκετά μεγάλο ποσό -και ποτέ ξανά από την Πολιτεία απευθείας», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη ικανοποιηθεί και το πάγιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας για χρηματοδότηση του επαγγελματικού, αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών.

 

Αυγενάκης: «Συντεταγμένα και σταδιακά, επιστρέφουμε προσεκτικά στην κανονικότητα»

Δημοφιλέστερα

To Top