ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άστεγη οικογένεια: Συγκινητική κινητοποίηση του κόσμου-Βρέθηκε κατάλυμα για απόψε

Έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για να περάσει τη νύχτα μια οικογένεια από τη Ρουμανία, κάνει μέσω του Messinialive ο πατέρας της τρίτεκνης οικογένειας, που ήρθε πριν 3 ημέρες με την έγκυο γυναίκα του- στο τέταρτο παιδί τους-, για να βρει δουλειά στις στο μάζεμα των ελιών.

Η οικογένεια τις δυο πρώτες ημέρες έμεινε στην περιοχή του Δημοτικού Πάρκου του ΟΣΕ και στην έδρα της επιχείρησης που ταξιδεύει με πούλμαν στη Ρουμανία.

Το ίδιο είχε κάνει και πέρσι και έχει αναπτύξει κάποιες οικογενειακές σχέσεις, όμως το σπίτι που είχε νοικιάσει δεν υπάρχει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πεζοδρόμιο στην οδό Αριστομένους, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο, ψάχνοντας ένα ζεστό μέρος να περάσουν τη νύχτα…
Μαζί τους είναι και ο πάτερ Σωτήριος Μαστέας που τους φροντίζει απόψε, μέχρι να βρουν μία στέγη.

Πηγαίνοντας στην εκδήλωση των τριών συλλόγων στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, γύρω στις 20:15, είδαμε την οικογένεια μπροστά στην είσοδο της αίθουσας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” και υποθέσαμε ότι περιμένουν κάποιον.
Όμως με την έξοδό μας – μετά από μια ώρα – είδαμε τον πάτερ Σωτήρη – που ήταν κι αυτός στην εκδήλωση – να μιλάει μαζί τους και αναρωτηθήκαμε τι κάνει μία οικογένεια με τρία μωρά παιδιά αυτήν την ώρα κάτω από το ψιλόβροχο, μέσα στην υγρασία!
Μετά από λίγο αποκαλύφθηκε η απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ήδη ένας γειτονικός φούρνος έσπευσε και πρόσφερε φαγητό στην οικογένεια, όμως η νύχτα είναι μεγάλη…
Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο του π.Σωτήρη 6983866110.

Νεότερη ενημέρωση: ώρα 11.30

“Κύμα” αγάπης και στήριξης στην τρίτεκνη άστεγη οικογένεια

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΦΩΤΕΙΝΗ” ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ-

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση για προσωρινή στέγη της τρίτεκνης οικογένειας από τη Ρουμανία. Δεκάδες συμπολίτες μας επικοινώνησαν με το MessiniaLive, δηλώνοντας ότι επιθυμούν να βοηθήσουν την οικογένεια. Έτσι, για απόψε εξασφαλίστηκε- με έξοδα από γυναίκα που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της- η διαμονή της οικογένειας στο Ξενοδοχείο “Φωτεινή”, ενώ επαγγελματίας της πόλης προσφέρθηκε να πληρώσει τη διαμονή τους και τα επόμενα δύο βράδια, έως ότου βρει το ζευγάρι δουλειά στο μάζεμα των ελιών, σε οποιοδήποτε χωριό της Μεσσηνίας.

Ο πατέρας Σωτήρης Μαστέας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας, και όπως μας είπε θα τους φιλοξενούσε στο σπίτι του, αν δεν ήταν μικρό. Όπως και αρτοποιός προσέφερε από τον φούρνο του ζεστές τυρόπιτες, σάντουιτς και κεκάκια για τα παιδιά.
Η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Μαρία Οικονομάκου, θα ενεργοποιήσει αύριο το πρωί υπηρεσιακά ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να έχει περίθαλψη η οικογένεια, κυρίως όμως τα μικρά παιδιά, που είναι εξουθενωμένα, καθώς από τις προηγούμενες ημέρες είναι στους δρόμους. Σύμφωνα με τους γονείς τους, τα μικρά ήταν κρυωμένα με ορό τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο, και χρήζουν φροντίδας και ιατρικής περίθαλψης.

Η κινητοποίηση του απλού κόσμου, ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το δράμα της οικογένειας, είναι συγκλονιστική. Άλλοι θέλουν να προσφέρουν ρούχα, τρόφιμα για τα παιδιά, ενώ τη διαμονή τους για τις επόμενες ημέρες στο ξενοδοχείο εξασφάλισε επιχειρηματίας της πόλης.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος-Μαίρη Περδικέα

Άστεγη οικογένεια: Συγκινητική κινητοποίηση του κόσμου-Βρέθηκε κατάλυμα για απόψε
To Top