ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άσκηση για φωτιά σε πλοίο στο λιμάνι Καλαμάτας στις 21 Μαΐου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας θα διοργανώσει τη Δευτέρα 21 Μαΐου από 10:00 π.μ. έως 11:30 π.μ., στο λιμάνι Καλαμάτας (μπροστά από τις αποθήκες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, άσκηση διάσωσης επιβατών από πλοίο επί του οποίου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά και άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στη θάλασσα, με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών και φορέων.
Ειδικότερα η άσκηση θα περιλαμβάνει τη διάσωση επιβατών από πλοίο στο οποίο έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, την κατάσβεση αυτής καθώς και την καταπολέμηση της προκληθείσας ρύπανσης.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο βελτίωσης του συντονισμού στη συνεργασία φορέων αλλά και στην βελτίωση της ετοιμότητας όλων όσοι εμπλέκονται.

Μετά την επιτυχημένη άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο ΒΙΟ.ΠΑ.Καλαμάτας, στα σχέδια των ιθυνόντων είναι τρεις ακόμα, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος μιλώντας πριν λίγο καιρό στο MessiniaLIVE και μας είχε δώσει ένα γενικό πλάνο των επιχειρησιακών ασκήσεων που σχεδιάζεται να γίνουν το επόμενο διάστημα και θα υλοποιηθούν σε τρεις νευραλγικούς χώρους, και με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας:
Στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, σε αεροπλάνο, στο Λιμάνι Καλαμάτας σε κρουαζιερόπλοιο και σε βουλκανιζατέρ. Και οι τρεις περιπτώσεις βρίσκονταν στη φάση του σχεδιασμού, προκειμένου να αποτυπωθούν με κάθε λεπτομέρεια και να δοθούν και οι απαραίτητες άδειες.

Πλέον, η Πυροσβεστική άσκηση κατάσβεσης φωτιάς σε κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαΐου, στο Λιμάνι Καλαμάτας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Άσκηση για φωτιά σε πλοίο στο λιμάνι Καλαμάτας στις 21 Μαΐου
To Top