Αθλητισμός

Αριστόδημος: Προτείνει Διεθνές Τουρνουά Πάλης στην παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης προς τιμήν Θέμελη

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ ΣΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ

Προτάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού μέσω της πάλης καταθέτει ο Aριστόδημος.

Ο δραστήριος παλαιστικός σύλλογος της Μεσσήνης,  δεν περιορίζεται μόνο στην ανάπτυξη του αθλήματος στο νομό, αλλά  με τη στήριξη της Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας στοχεύει στα οφέλη του αθλητικού τουρισμού μέσω της πάλης.

Οι στόχοι του συλλόγου για το άμεσο μέλλον έχουν να κάνουν με την δημιουργία υποδομών και με την θεσμοθέτηση ενός Διεθνούς τουρνουά πάλης στην παλαίστρα του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης προς τιμή του καθηγητή Πέτρου Θέμελη.

Η ανακοίνωση  του Αριστοδήμου αναφέρει:

Επιδίωξη του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ, είναι σε βάθος χρόνου, το άθλημα της πάλης να γίνει σημείο αναφοράς στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του νομού μας. Να αποτελέσει, όπως και στην αρχαία Ελλάδα, μέσο σφυρηλάτησης και διαπαιδαγώγησης των νέων, να καταδείξει ότι είναι το πλέον ευγενές άθλημα που η συνθετότατα του χαρακτήρα του έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις στους αθλητές που την κατέχουν και να φέρει σε επαφή αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλο τον κόσμο στον τόπο που τη γέννησε και την έθρεψε.

Παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένοι στο αρχικό μας όραμα, δεν περιοριστήκαμε μόνο στην προσέλκυση αθλητών για την εκμάθηση της από τον έμπειρο προπονητή Γιώργο Ευθυμιάδη. Με τις μικρές μας δυνάμεις και την στήριξη της ομοσπονδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ,του Δήμου Μεσσήνης και του δήμου Καλαμάτας , μπορούμε να επενδύσουμε στα οφέλη του αθλητικού τουρισμού μέσω της πάλης και του Αριστόδημου .

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι και εξωστρεφής στους στόχους μας και ελπίζουμε η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καταλάβουν ότι στην ουσία είμαστε συνοδοιπόροι.

Πιστεύουμε στις συνέργειες, στο ιδεώδες του αθλητισμού και του πολιτισμού και ότι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που από το δικό μας μετερίζι αφορά το άθλημα της πάλης, αποτελεί εργαλείο που συμβάλει στην βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Ο Αριστόδημος και οι ρεαλιστικοί στόχοι του για το άμεσο μέλλον είναι :

1) Η παραχώρηση δικού του χώρου άθλησης …το σπιτι της πάλης

2) Την οριοθέτηση και αδειοδότηση χώρου στην παραλία της Μπούκας για παράκτιους αγώνες

3) Την δημιουργία ενός διεθνούς τουρνουά πάλης  στην αρχαία παλαίστρα της αρχ. Μεσσήνης προς τιμήν και δόξα του καθηγητή Π. Θέμελη, ως ελάχιστος φόρος τιμής και προς ανάδειξη του εντυπωσιακού του έργου.

Ελπίζουμε στην βοήθεια όλων σας για την επίτευξή τους, με την συνεργασία όλων των υπευθύνων  και αρμοδίων μπορούμε .

Η Επένδυση στον αθλητικό τουρισμό μέσω Αριστόδημου είναι εφικτή και αποδεικτέα.

Επενδύστε στον αθλητισμό, στηρίξτε τον Αριστόδημο , δείτε το όραμα γιατί η πάλη…μπορεί!

 

 

Αριστόδημος: Προτείνει Διεθνές Τουρνουά Πάλης στην παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης προς τιμήν Θέμελη
To Top