ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολή του Δήμου Καλαμάτας στο Lowell: Δεύτερη μέρα με ξενάγηση σε Harvard και ΜΙΤ και στο Κυβερνείο της Βοστόνης

Σε συνεργασία  με τα κορυφαία στον κόσμο πανεπιστημιακά αμερικανικά ιδρύματα προσβλέπει ο Δήμος Καλαμάτας

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Δημαρχείο της Βοστώνης, ξενάγηση στο Κυβερνείο της Βοστώνης, δεξίωση προς τιμή της αποστολής του Δήμου στο Κυβερνείο, Ελληνική γιορτή για την Ελληνική Ανεξαρτησία στην αίθουσα της Βουλής καθώς και ξενάγηση και επαφές με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στο ΜΙΤ και στο Harvard.

Επιπρόσθετα στιγμιότυπα από την αδελφοποίηση των δύο δήμων Καλαμάτας-Lowell,χθες Πέμπτη

Αύριο, Σάββατο 30 Απριλίου είναι προγραμματισμένες συναντήσεις στη Βοστώνη καθώς και συμμετοχή σε εκδήλωση που οργανώνει η Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.

Τον Εθνικό Ύμνο έψαλλαν μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφτεί η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας

Την Κυριακή, 1η Μαΐου 2022 το πρόγραμμα περιλαμβάνει Εκκλησιασμό – Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Βοστώνης χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, δεξίωση από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) στην αίθουσα της Κοινότητας του Καθεδρικού, παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και πολιτιστική εκδήλωση στο κεντρικό πάρκο της Βοστώνης, όπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή συμμετέχουν, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΤΑΠ) του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Σταύρος Στούπας, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Πατριαρχέας και η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Κέλλυ Μαρκοπούλου.

To Top