Μουσική

Από 3 Νοεμβρίου “Μουσικές του Κόσμου” και “Εξ-ιστορήσεις” στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Το μουσικό οδοιπορικό ξεκινά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, που θα φιλοξενήσει την πρώτη διάλεξη του Δρος Νίκου Ξανθούλη με τίτλο «Ελληνικό Κάλλος, Ρωμαϊκός Ρεαλισμός και Ήχος Αρχαιοελληνικός».


Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και Αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής παρουσιάζει την ιστορία των Τεχνών στην Ευρώπη, σε ένα σεμινάριο οκτώ δίωρων μαθημάτων, που θα γίνεται μία Κυριακή κάθε μήνα, στις 19:00 (εκτός από την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου που θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα), από το Νοέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020, στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

KYΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΟΙ “ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Την ίδια μέρα, 3 Νοεμβρίου 2019, κάνουν πρεμιέρα και οι «Μουσικές του Κόσμου». Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να «αγκαλιάσει» όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.
Την ίδια μέρα, λοιπόν, Κυριακή 3 Νοεμβρίου και στον ίδιο χώρο, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 20:30, 10 νέοι λυρικοί τραγουδιστές που συμμετείχαν στο Masterclass λυρικού τραγουδιού και σκηνικής παρουσίας, το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», επιστρέφουν στην Καλαμάτα για ένα Gala φωνητικής μουσικής, καθοδηγούμενοι από τον κόντρα-τενόρο Άρη Χριστοφέλλη και τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Αδάμ, ενώ ο Γιάννης Αερινιώτης θα τους συνοδεύει στο πιάνο σε μια συναυλία – παράσταση με γνωστές Άριες της Όπερας αλλά και Lieder του Ρομαντισμού. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

 

 

 

To Top