ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία 27/11 στο λιανεμπόριο-Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην απόφαση για Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά

Σε 24ωρη απεργία οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο εμπόριο την Κυριακή 27/11 που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Εμπλοκή στο άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή 27/11 μετά την ανακοίνωση της 24ωρης απεργίας για την ίδια ημέρα. Την πανελλαδική απεργία προκήρυξε για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) στον κλάδο του εμπορίου.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, η απεργία θα πραγματοποιηθεί «ενάντια στην εμμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να λειτουργήσουν τα καταστήματα, χωρίς απολύτως καμία λογική».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μετά από δύο συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 Νοεμβρίου (λόγω κακοκαιρίας) και 13 Νοεμβρίου (λόγω Μαραθωνίου) και παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί νομοθετικά από την ίδια τη σημερινή κυβέρνηση, η εμμονή της να ικανοποιεί συνεχώς τα αιτήματα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, πολυκαταστημάτων και malls, την οδήγησε σε νέα προκλητική απόφαση: να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου», σημειώνεται.

«Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα νοικοκυριά να μην μπορούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη αγαθά ούτε με το ανεκδιήγητο «καλάθι του νοικοκυριού», να μην μπορούν να ζεσταθούν ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, ούτε να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και τους εμποροϋπαλλήλους να συνεχίζουν να είναι «λάστιχο», η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι προκλητική», όπως αναφέρεται. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Απλώς κάνει το χατίρι σε συγκεκριμένες μεγαλοεπιχειρήσεις για να μονοπωλήσουν ακόμα και αυτόν τον αναμενόμενα μειωμένο τζίρο της Black Friday (που έχει ξεχειλώσει πλέον σε 10ήμερο!).

Αυτές οι μεγάλες αλυσίδες με προσφορές που πολλές φορές είναι παραπλανητικές, ευελπιστούν ότι, σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας, θα καρπωθούν μέρος του μισθού των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνονται τέλος του μήνα».

Σημειώνεται ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 27/11. Ημέρα στην οποία θα κατέβουν οι εμποροϋπάλληλοι σε 24ωρη απεργία στο λιανεμπόριο.

πηγή:ieidiseis.gr

Απεργία 27/11 στο λιανεμπόριο-Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην απόφαση για Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά
To Top