Τροφή για σκέψη

Aντί για 800 ευρώ θα πάρουν voucher “ασύγχρονης τελεκατάρτισης”

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 600 ΕΥΡΩ ΜΕ 100 ΩΡΕΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ”

Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένων από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι-λογιστές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), μέσω ενός ανοικτού προγράμματος, ύψους 180 εκατ. ευρώ, «με επιταγή κατάρτισης (voucher) και με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης».

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης:

«Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους:

-Δικηγόρων
-Γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
-Μηχανικών / αρχιτεκτόνων
-Οικονομολόγων /Λογιστών
-Εκπαιδευτικών και
-Ερευνητών
δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης».

Όπως τονίζεται, «το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας».

«Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του. Παράλληλα, εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους. Προς τούτο, έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους, με λύσεις ταιριαστές για την κάθε ομάδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης και μάθησης».

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Eν μέσω πανδημίας με την πλειονότητα των επιχειρήσεων κλειστές, και την αβεβαιότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες και απασχολούμενους για το τι μέλλει γενέσθαι από τις υποχρεώσεις που συσσωρεύονται και τα μηδενικά έσοδα, η κυβέρνηση αποφασίζει να στηρίξει τους επιστημονικούς κλάδους με εκπαιδευτικό(!) επίδομα 600 ευρώ μέσα από  “πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για την αναβάθμιση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων(!)”.Αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη στην παρούσα συγκυρία οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες δεν είναι “η αναβάθμιση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων” αλλά η έμπρακτη οικονομική στήριξή τους  για την επιβίωσή τους, και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εμπαιγμό και κοροϊδία.

Μαίρη Περδικέα

Aντί για 800 ευρώ θα πάρουν voucher “ασύγχρονης τελεκατάρτισης”
To Top