ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανθοδετική μετά μουσικής στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων!

Ξεκίνησε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, το σεμινάριο ανθοδετικής, που πραγματοποιεί το ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας) στο πλαίσιο της 7ης Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Καλαμάτας, η οποία εξελίσσεται με επιτυχία στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Οι εκπαιδευόμενοι δημιουργούν ανθοσυνθέσεις δικής τους έμπνευσης και με υλικά της επιλογής τους, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ 20.00-22.00 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου, με την απονομή βεβαιώσεων, ενώ το Σάββατο 26/5 θα διενεργηθεί βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής, από τις 20.00 έως τις 22.00, στο χώρο της σκακιέρας. Δελτίο συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗΣ Κατατίθεται στη Γραμματεία της Έκθεσης, κατά τις ώρες λειτουργίας αυτής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Μουσική ανάπαυλα χάρισε στους επισκέπτες της Έκθεσης, χθες βράδυ, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, που έδωσε συναυλία στο χώρο του σιντριβανιού

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 7ης Ανθοκομικής Έκθεσης, που θα λειτουργήσει μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:
Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και μεταξύ των ωρών 18.00 και 21.00, μαθητές από τάξεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με τους καθηγητές τους θα «γεμίσουν» με μουσική το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, δημιουργώντας μία «μουσική διαδρομή» από την είσοδο του Πάρκου μέχρι την Ανθοκομική Έκθεση.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΜΕΛΙΦΩΝΟΥ

Το Σάββατο 26 Μαΐου και από 20.00 έως 21.00, θα δοθεί συναυλία της Παιδικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Παιδικού Μελίφωνου. Η Παιδική Ορχήστρα αποτελείται από 14 μαθητές του Ωδείου, από τις τάξεις βιολιού, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κρουστών και πιάνου και θα τη διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης.

Το Παιδικό Μελίφωνο είναι μία χορωδία που αποτελείται από 30 και πλέον μικρούς μαθητές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μάτζαρη, η οποία επιμελείται την κινησιολογία, αλλά και συνθέτει τραγούδια για τη χορωδία, καθώς και του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Λουκάς Γεώργας.

Υπενθυμίζεται ότι, η 7η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας έχει ελεύθερη είσοδο και λειτουργεί με το εξής ωράριο: 09.00 – 14.00 και 18.00 – 23.00, καθημερινά, μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018.

Ανθοδετική μετά μουσικής στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων!
To Top