Παιδί

Ανοίγουν τα σχολεία: Πότε γίνεται το πρώτο self test και που καταχωρείται

Μέχρι και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου θα πρέπει να προμηθευτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί τα δωρεάν self test για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Ο έλεγχος με self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

3 SELF TEST ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πότε πρέπει να γίνουν τα self test για την εβδομάδα που έρχεται:

  • Κυριακή 9 Ιανουαρίου
  • Δευτέρα 10 Ιανουαρίου
  • Πέμπτη 13 Ιανουαρίου

Το αποτέλεσμα θα καταχωρηθεί για τα Δημόσια Σχολεία στην πλατφόρμα edupass.gov.gr , ενώ για τα Ιδιωτικά Σχολεία στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα.

2 SELF TEST ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Από την επόμενη εβδομάδα θα γίνονται δύο self test και αυτό το μέτρο θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Το self test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που ένα παιδί νοσήσει με κορονοϊό, θα μείνει καραντίνα 5 ημέρες και μετά θα επιστρέψει με αρνητικό rapid.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη προβλέπονται αυξημένοι δωρεάν έλεγχοι σε όλο το τμήμα για πέντε ημέρες. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid test και τρία self test. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν τρία self test την εβδομάδα.

ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τηλεκπαίδευση θα γίνεται κατ’ εξαίρεση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως:

  • Αν σε ένα σχολικό τμήμα αυτό εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.
  • Αν εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλος/νηπιαγωγός, μη ειδικότητας) νοσεί, και δεν υπάρχει δυνατότητα από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για άμεση αναπλήρωσή του αλλά προβλέπεται τηλεκπαίδευση από άλλον εκπαιδευτικό.
  • Αν εκπαιδευτικός είναι θετικός, και ενώ βρίσκεται σε απομόνωση, επιθυμεί να κάνει τηλεκπαίδευση, σε προαιρετική βάση.
  • Για τους μαθητές οι οποίοι έχουν ένα από τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του πρωτοκόλλου «Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS– CoV-2 στις σχολικές μονάδες» και συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα.

Διαβάστε και αυτό:

Υπουργείο Παιδείας: 12 Ερωτήσεις-Απαντήσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων

Ανοίγουν τα σχολεία: Πότε γίνεται το πρώτο self test και που καταχωρείται
To Top