Παιδί

Ανοιχτά τα προαύλια των Σχολείων Ιούλιο και Αύγουστο στην Καλαμάτα

Ανοιχτά ήδη απο 1η Ιουλίου είναι και φέτος το καλοκαίρι πολλά προαύλια σχολείων του Δήμου Καλαμάτας, ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν μέσα σε σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έτσι με απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, έχουν ήδη δοθεί στο κοινό προς χρήση πολλά προαύλια Δημοτικών και Γυμνασίων.

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται και να παίζουν από τις 17.30 το απόγευμα έως και τις 22.00 το βράδυ, καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο.

Μάλιστα αναρτήθηκαν ήδη από τον Δήμο οι ενημερωτικές πινακίδες σε εκείνα τα σχολεία που ανοίγουν τα απογεύματα για το παιχνίδι των παιδιών.
Σε αυτές αναγράφονται οι ώρες και οι ημέρες που είναι ανοιχτά τα προαύλια και μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους τα παιδιά, με την ευθύνη των γονέων τους.

Οι σχολικοί χώροι ανοίγουν και κλείνουν με τη φροντίδα σχολικών φυλάκων. Ο γενικός συντονισμός του προγράμματος ανατίθεται στο Δημήτριο Αναστασόπουλο, υπεύθυνο σχολικών κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας.
Τα παιδιά μπορούν να αθληθούν στους εξής σχολικούς χώρους:


Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, να δίνονται και φέτος το καλοκαίρι τα προαύλια των σχολείων εκεί όπου ανήκουν, στα παιδιά, για να χαίρονται το παιχνίδι με ασφάλεια, μακριά από τους δρόμους, σε προστατευμένο χώρο.
Είναι αλήθεια ότι πλέον στην Καλαμάτα σπανίζουν-έως έχουν εκλείψει-οι παλιές γειτονιές και οι αλάνες που έπαιζαν ανέμελα τα παιδιά. Και είναι αλήθεια ότι είναι ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι άθλησης μέσα στην πόλη όπου μπορούν να παίξουν και να αθληθούν μικροί και μεγάλοι. Τα ανοιχτά σχολικά προαύλια είναι λοιπόν μια λύση για όλα τα παιδιά, ώστε να χαίρονται το παιχνίδι τους και να διασκεδάζουν.

Ανοιχτά τα προαύλια των Σχολείων Ιούλιο και Αύγουστο στην Καλαμάτα
To Top