Βιβλίο

Η Αγγελική Δαρλάση συνάντησε τους …μικρούς αναγνώστες στα Εκπ. Μπουγά

Σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου οι μαθητές των Εκπ/ριων Μπουγά είχαν τη μεγάλη χαρά να γνωρίσουν από κοντά την Αγγελική Δαρλάση και να ταξιδέψουν μαζί της στο φανταστικό κόσμο του βιβλίου.

Οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού συναντήθηκαν με την συγγραφέα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της για το τί περιλαμβάνει το μυστικό εργαστήριο ενός δημιουργού.
Συζήτησαν για την απόφασή της να γράφει, για το πότε κατάλαβε ότι αυτή ήταν η δουλειά που ήθελε να κάνει, όταν μεγαλώσει, για τις ιστορίες που αγαπούσε ως παιδί, για την έμπνευση και το πού κρύβεται πριν έρθει, για το πώς κάθε συγγραφέας είναι σίγουρος ότι θα τον επισκεφτεί, αλλά και για το ποιος είναι ο αγαπημένος συγγραφέας της και ποια βιβλία της αρέσει να διαβάζει ως αναγνώστης.

Οι μικροί μαθητές που είχαν διαβάσει βιβλία της Αγγελικής Δαρλάση, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους, μέσα από ευχάριστο και δημιουργικό διάλογο ήρθαν πιο κοντά στην τέχνη της συγγραφής, αλλά και τον άνθρωπο πίσω από την τέχνη.

Η Αγγελική Δαρλάση συνάντησε και τους μαθητές του Γυμνασίου των Εκπ/ριων Μπουγά που είχαν διαβάσει και προσεγγίσει με βιωματικές δραστηριότητες το βιβλίο Όταν έφυγαν τα αγάλματα. Συζήτησε μαζί τους θέματα όπως φιλία, διαφορετικότητα, διατήρηση πολιτισμικών αγαθών, καθώς και τη δύναμη της σιωπής.

Επίσης, πολλοί εκπαιδευτικοί και λάτρεις του βιβλίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου της στο αμφιθέατρο Νικόλαος Πολίτης του Παν/μιου Πελοπ/σου, όπου εκτός από τη συγγραφέα μίλησαν η Λέκτωρ Πολιτιστικής Διαχείρισης Δρ Μαρία Κουρή και η αρχαιολόγος Μαίρη Τσουλάκου.

Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Παραστατικές Τέχνες στο R.C.S.S.D. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάματος Η Άλλη Πλευρά και της δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik. Έχει δουλέψει σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, performances, συναυλίες. Έχει μεταφράσει θέατρο και πεζογραφία. Γράφει από το 2000. Πολλά βιβλία και θεατρικά της έργα έχουν διακριθεί και βραβευθεί. Καλεσμένη του The Greek play project συμμετέχει σε Τhink Τank θεατρικών συγγραφέων σε πρόγραμμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Θεάτρων. Διδάσκει θέατρο/θεατρική παιδεία καθώς και δημιουργική γραφή (σε μικρούς και σε μεγάλους) και φυσικά… γράφει.
Βιβλία της που έχουν εκδοθεί είναι : Η Ξύπνια Βασιλοπούλα («Μικρές Καληνύχτες»-Μεταίχμιο, 2016), Το αγόρι στο Θεωρείο (2017), Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα (Μεταίχμιο, 2015 – Βραχεία Λίστα Κύκλου Ελληνικού Παιδικού βιβλίου), Το Παλιόπαιδο (Πατάκης, 2014 – Αναγραφή στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ για τη συγγραφή/ Βραβείο για τη συγγραφή και την εικονογράφηση από το Ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου/ Βραχεία Λίστα του περιοδικού «Αναγνώστης»), Οι Ονειροφύλακες κι ο Φάρος των Ονείρων(Πατάκης, 2013) , Με λένε… Σύννεφο ή οι άγραφες σελίδες μιας Νεφέλης (Πατάκης, 2012 -Βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων, Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Περιοδικού «Αναγνώστης»), Το Δέντρο που είχε φτερά (Παπαδόπουλος, 2010 -Βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων και Περιοδικού «Διαβάζω») Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο (Πατάκης, 2009 – Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου/ White Raven της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας Μονάχου/ Βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων και Περιοδικού «Διαβάζω»/ Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού έργου για τη θεατρική μεταφορά του), Ονειροφύλακες (Πατάκης, 2004 – Κρατικό Βραβείο Παιδικής- Νεανικής Λογοτεχνίας)

Η Αγγελική Δαρλάση συνάντησε τους …μικρούς αναγνώστες στα Εκπ. Μπουγά
To Top