ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναρμόδια η Πολεοδομία Καλαμάτας για άδειες οικοδομής στο Δήμο Μεσσήνης

Όπως είχε αναφέρει και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η Πολεοδομία Καλαμάτας δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει εκκρεμούσες υποθέσεις που αφορούν σε πολεοδομικά θέματα του Δήμου Μεσσήνης, από τη στιγμή που έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ ίδρυσης της Υπηρεσίας Δόμησης Μεσσήνης και ως εκ τούτου αυτή είναι και η κύρια αρμόδια για όλα τα πολεοδομικά θέματα της περιοχής της Μεσσήνης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, απ’όπου προκύπτει ότι πλέον η Πολεοδομία Καλαμάτας είναι αναρμόδιο όργανο για πολεοδομικές υποθέσεις του Δήμου Μεσσήνης, καθώς πλέον εκεί λειτουργεί ήδη από 6 Ιουλίου αυτόνομο γραφείο Πολεοδομίας. Να σημειωθεί επίσης ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι υπέρμαχος της λειτουργίας αυτόνομων Πολεοδομικών γραφείων σε κάθε δήμο, όπως είχε επισημάνει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος είχε μιλήσει για εξόχως θετικές ενέργειες να λειτουργούν οι Πολεοδομίες Πύλου και Μεσσήνης και να εξυπηρετούν τους δημότες τους. “Εάν θέλουμε ενδυνάμωση της περιφέρειας πρέπει να έχουμε και αυτόνομη πολεοδομία στη Μάνη και στην Οιχαλία, περιοχές που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί η Καλαμάτα”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Μάλιστα είχε επισημάνει ότι η Πολεοδομία Καλαμάτας έχει πια το μισό προσωπικό σε σχέση με το παρελθόν “και το μοναδικό αυτοκίνητο που είχαμε, μας το πήραν και αυτό!”

Σήμερα επανέρχεται στο θέμα, δίνοντας στη δημοσιότητα το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που καθιστά αναρμόδια για θέματα Μεσσήνης την Πολεοδομία Καλαμάτας, ακόμα και για εκκρεμούσες υποθέσεις που είχε διαχειριστεί η Πολεοδομία Καλαμάτας στο μεσοδιάστημα πριν συσταθεί η Πολεοδομία Μεσσήνης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Παρά την καλή διάθεση, ο Δήμος Καλαμάτας και η Διεύθυνση Πολεοδομίας του αδυνατούν να βοηθήσουν στην ικανοποίηση του, πράγματι, δίκαιου αιτήματος του Δήμου Μεσσήνης, το οποίο αφορά στη διαχείριση αδειών οικοδομής της περιοχής του, που είχαν υποβληθεί στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Καλαμάτας και τις οποίες είχε διαχειρισθεί η Υπηρεσία αυτή μέχρι κάποιο επίπεδο.

Η αδυναμία ολοκλήρωσης και τα συνακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες, οφείλονται σε απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου σχετικά με ερώτημα του Δήμου Μεσσήνης, με την οποία δεν επιτρέπεται η ολοκλήρωση της διοικητικής πράξης από την Πολεοδομία Δήμου Καλαμάτας, γιατί αυτή είναι αναρμόδιο όργανο.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εδώ.
poleodomika-themata015

Μαίρη Περδικέα

Αναρμόδια η Πολεοδομία Καλαμάτας για άδειες οικοδομής στο Δήμο Μεσσήνης
To Top