ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός: Υπουργός Εξωτερικών ο Κατρούγκαλος

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ-ΔΥΟ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αναβαθμίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε Υπουργό Εξωτερικών με τον σημερινό ανασχηματισμό. Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, με απόφαση Αλέξη Τσίπρα αναβαθμίζεται σε υπουργό Εξωτερικών. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από το Υπουργείο Άμυνας- και την Κυβέρνηση- είχε αναλάβει ο ίδιος προσωπικά το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ήδη από το προηγούμενο διάστημα ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν το φαβορί για το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο πρωθυπουργός ήταν ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στο Υποργείο Εξωτερικών, και ήταν πλέον αναμενόμενη η αναβάθμισή του.

Ο σημερινός ανασχηματισμός ήταν περιορισμένος, καθώς λίγα πρόσωπα ήταν αυτά που έπρεπε να αναπληρωθούν. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για το Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό.

Eπίσης, διαπιστώνουμε ότι δύο πρώην στελέχη της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου παίρνουν μπαίνουν στην Κυβέρνηση. Πρόκειται για τους: Θάνο Μωραϊτη και Άγγελο Τόλκα.

Επιλογές του Αλέξη Τσίπρα με πολλαπλά μηνύματα  που σηματοδοτούν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά και το σοσιαλιστικό χώρο. Είχε προηγηθεί η υπουργοποίηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Αναλυτικά:

Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης.

Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.

Να σημειωθεί ότι η Μεσσηνία την παρούσα χρονική στιγμή έχει 2 υπουργούς, και μάλιστα σε κρίσιμα υπουργεία, στο Εσωτερικών τον Αλέξη Χαρίτση και στο Εξωτερικών τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Μαίρη Περδικέα

To Top