ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναφορά Χαρίτση σε Κεραμέως για την έλλειψη ειδικού προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία Καλαμάτας

Χαρίτσης: «Απαιτείται άμεση κάλυψη των σοβαρότατων ελλείψεων σε Ειδικό Βοηθητικό και Επιστημονικό Προσωπικό στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας»

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, που αφορά τις σοβαρότατες ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2022- 2023.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνει με την επιστολή του ότι δυστυχώς ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο φοιτούν 13 παιδιά όλα μη αυτοεξυπηρετούμενα, για τη φροντίδα των οποίων (καθαριότητα, τουαλέτα, σίτιση) υπάρχει μόνο μία βοηθός, τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις βοηθοί για την ομαλή λειτουργία και φροντίδα των νηπίων σε όλο το σχολικό ωράριο. Ταυτόχρονα είναι άμεση η ανάγκη για κάλυψη της θέσης φυσιοθεραπευτή/τριας, εργοθεραπευτή/ τριας, νοσηλευτή/ τριας, καθώς και κοινωνικού λειτουργού.
Παράλληλα σημειώνουν ότι στο 1ο Ειδικό Δημοτικό φοιτούν 44 παιδιά, αρκετά μη αυτοεξυπηρετούμενα και ένα με πολύ σοβαρά προβλήματα, για τη στοιχειώδη φροντίδα των οποίων απαιτούνται τουλάχιστον πέντε βοηθοί καθώς και κάλυψη της θέσης νοσηλευτή/ τριας και γυμναστή/ τριας.
Καταλήγοντας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υπογραμμίζει ότι οι ελλείψεις αυτές ορίζουν την καθημερινότητα και το μέλλον των παιδιών τους, αφού ειδικά οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό αφορούν την ασφάλεια των παιδιών και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων τους. Αναλυτικά η αναφορά του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

 Για την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ:  Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας για τις ελλείψεις σε  Ειδικό Βοηθητικό και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στις σχολικές μονάδες

 

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, που αφορά τις ελλείψεις σε  Ειδικό Βοηθητικό και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2022- 2023. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας  θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις βοηθοί για την ομαλή λειτουργία και φροντίδα των νηπίων σε όλο το σχολικό ωράριο, έναντι του ενός που υπάρχει σήμερα, καθώς και κάλυψη της θέσης φυσιοθεραπευτή/τριας,  εργοθεραπευτή/ τριας, νοσηλευτή/ τριας και κοινωνικού λειτουργού. Αντίστοιχα, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας απαιτούνται τουλάχιστον πέντε βοηθοί καθώς και κάλυψη της θέσης νοσηλευτή/ τριας και γυμναστή/ τριας.    

 

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας

 Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

 

Ο Καταθέτων Βουλευτής

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΤΣΗ

“Αγαπητέ κύριε Χαρίτση σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε σχετικά με τα κενά Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, Νοσηλευτικού Προσωπικού και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στα σχολεία μας. Όπως θυμάστε για κάποιες από τις παραπάνω ελλείψεις, οι οποίες υπήρχαν από πέρυσι, είχατε κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Ειδικά οι ελλείψεις που αφορούν το Νοσηλευτικό Προσωπικό καθώς και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό αφορούν την ασφάλεια των παιδιών μας και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας. Ζητάμε την εκ νέου παρέμβασή σας προκείμενου να επιλυθεί το πρόβλημα. Σας παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας προς την Πρωτοβάθμια, τον Περιφερειακό Διευθυντή και το Υπουργείο ώστε να την χρησιμοποιήσετε κατά τις παρεμβάσεις σας”.

Διαβάστε και αυτό:

Σε απόγνωση οι γονείς: Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ειδικό προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία Καλαμάτας

            

Αναφορά Χαρίτση σε Κεραμέως για την έλλειψη ειδικού προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία Καλαμάτας
To Top