ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναχώρησαν από το Λιμάνι μετά από 8 μήνες “ομηρίας” τα δυο πλοία με τους 17 ναυτεργάτες

Αναχώρησαν από το λιμάνι της Καλαμάτας μετά από 8 μήνες παραμονής τα δυο αλιευτικά πλοία “SUNNO 1” και “SUNNO 2”, με σημαίες Κίνας που ανήκουν στην εταιρία “SEVEN SEAS”, τα οποία είχαν οδηγηθεί εκεί από το Λιμεναρχείο με σοβαρές παρατηρήσεις από την επιθεώρηση των λιμενικών αρχών.
Οι 17 ναυτεργάτες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, τη Μαυριτανία και την Κίνα πέρασαν μισό χρόνο στο λιμάνι της πόλης μας διεκδικώντας δεδουλευμένα από την πλοιοκτήτρια εταιρία και ήταν εγκλωβισμένοι λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Απευλευθερώθηκε το Λιμάνι από τα δυο σκάφη με την περίεργη υπόθεση “ομηρείας”…

Συγκεκριμένα, είχαν καταγγείλει την σύμβαση εργασίας τους και μέσω της δικαστικής οδού διεκδίκησαν την κατάσχεση των πλοίων για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Όμως στο Δικαστήριο που έγινε, η εταιρία μέσω του δικηγόρου της – σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive – ισχυρίστηκε ότι οι 17 ναυτεργάτες δεν πληρώθηκαν λόγω της δέσμευσης του πλοίου από τις Λιμενικές αρχές και δεσμεύτηκε πως αν τα πλοία εκπληρώσουν την αποστολή τους, δηλαδή να ολοκληρώσουν το έργο που είχαν αναλάβει, όλοι θα έπαιρναν τα συμφωνημένα. Μάλιστα έλαβαν κι έναντι κάποια χρήματα για να δεχτούν την πρόταση. Το Δικαστήριο πείστηκε και διέταξε τον απόπλου των σκαφών.
Πράγματι στις αρχές Οκτωβρίου οι καπετάνιοι βρέθηκαν στο Λιμενικό Ταμείο, πλήρωσαν τον λογαριασμό της “φιλοξενίας” τους στο Λιμάνι της Καλαμάτας, δηλαδή νερό, ρεύμα και τα τέλη ελλιμενισμού και αναχώρησαν για την Μαυριτανία.
Για τους ναυτεργάτες τον Ιούνιο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον κι έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμάνι και το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας.

Διαβάστε και αυτό:

Κραυγή απόγνωσης από τους 17 ναυτεργάτες “σε ομηρία” στο Λιμάνι Καλαμάτας

Αναχώρησαν από το Λιμάνι μετά από 8 μήνες “ομηρίας” τα δυο πλοία με τους 17 ναυτεργάτες
To Top