ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις καθηγητών ζητά η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης λόγω έλλειψης καθηγητών καταγγέλλει η Α’ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, και απαιτεί άμεσα να γίνουν προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και επιπλέον κανένας εκπαιδευτικός να μην εργάζεται σε πάνω από δύο σχολεία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Α’ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Γεωργιόπουλος Βασίλειος, αναφέρονται τα εξής:

“Δύο σχεδόν μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενάμιση μήνας από την έναρξη των μαθημάτων· από την αρχή ακούσαμε τόσο από το ίδιο τον Πρωθυπουργό (ΔΕΘ) για έξοδο από τα μνημόνια και επιστροφή στην κανονικότητα, όσο και από τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος μάλιστα έκανε σημαία του την κανονικότητα με την οποία ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά. Παρόλα αυτά εμείς, άλλα διαπιστώνουμε στα σχολεία στα οποία εργαζόμαστε. Χιλιάδες κενά σε Α/θμία και Β/θμία σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες στη ΔΔΕ Μεσσηνίας υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

Συγκεκριμένα στο νομό μας:

ΠΕ01: 1, ΠΕ02: 3 (+10 ώρες στο γυμνάσιο παραλίας για κατ’ οίκον διδασκαλία), ΠΕ03: 2, ΠΕ04: 1,
ΠΕ06: 4,5, ΠΕ05: 1, ΠΕ08: 2,5, ΠΕ16: 5, ΠΕ80 (παλιό 09): 1, ΠΕ83: 1, ΠΕ 86: 1, ΠΕ89.01: 2, ΓΕΩΠΟΝΟΙ: 2, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: 2,5, στο ΜΟΥΣΙΚΟ: 30 κενά για διδασκαλία οργάνων και κάποιες ακόμη ώρες που δεν δικαιολογούν κατά την διοίκηση ολόκληρο κενό.

Σύνολο 60 κενά και εκκρεμούν τοποθετήσεις διευθυντών και υποδιευθυντών, καθώς και αποσπάσεις σε πανεπιστήμια που θα αυξήσουν τον αριθμό.
Να προσθέσουμε πως αυτή η «κανονικότητα» αντιμετωπίζεται με μείωση ωρολογίου προγράμματος των μαθημάτων, με συνδιδασκαλίες μαθημάτων, με κόψιμο ολιγομελών τμημάτων σε μαθήματα επιλογής, με υποχρεωτικές υπερωρίες και όλα αυτά αφού πολλοί εκπαιδευτικοί γίνονται λάστιχο και αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι και σε πέντε (5) διαφορετικά σχολεία από τα οποία τα τρία (3) αρκετά απομακρυσμένα από τα άλλα.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει αυτή την τακτική του Υπουργείου και την κοροϊδία με την οποία αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην παιδεία και
απαιτεί:

Κάλυψη άμεσα όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις καθηγητών όλων των ειδικοτήτων
-Μόνιμους μαζικούς διορισμούς
-Αύξηση των δαπανών για την παιδεία
-Κανείς εκπαιδευτικός σε πάνω από δύο σχολεία”

Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις καθηγητών ζητά η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
To Top