ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλειφέρη: «Εδώ δίνονται μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας»

Στα εγκαίνια της νέας αίθουσας Σωματικής Αυτογνωσίας και Συναισθηματικής Ρύθμισης παραβρέθηκε χθες η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην Ειδική Αγωγή.

Το κόστος της αίθουσας καλύφθηκε από δωρεές ιδιωτών στη μνήμη του μαθητή του σχολείου Οδυσσέα… Πρόκειται για αίθουσα καινοτόμων θεραπειών,  όπου τα παιδιά θα μπορούν να ασκούνται σε κατάλληλες συνθήκες και προφυλάξεις για την αποφυγή τραυματισμών. Επίσης, σκοπός της νέας υποδομής είναι η αποφόρτιση των μαθητών. Στο πλαίσιο της νέας προσέγγισης εφαρμόζεται και το πρόγραμμα της HeartMath, που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ με πολύ καλά αποτελέσματα στην  εκπαίδευση των μαθητών, στη διαχείριση του άγχους και την αύξηση της αποδοτικότητας – ανθεκτικότητας και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις Διαταραχής ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ή ΔΕΠΥ  και αυτισμού.

«Είμαστε εδώ για να υπογραμμίσουμε τη στήριξή μας στην Ειδική Αγωγή. Εδώ δίνονται μαθήματα ζωής, μαθήματα δύναμης και κοινωνικής ευαισθησίας», δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη.

Αλειφέρη: «Εδώ δίνονται μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας»
To Top