Αθλητισμός

14ος Μαραθώνιος Μεσσήνης: Πάνω από 900 αθλητές θα τρέξουν την Κυριακή!

170 ΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ- 500 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΑ 3χλ ΚΑΙ 430 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ 10χλμ.

Έχουν ήδη ξεπεράσει τις 900 οι συμμετοχές στον 14ο Μαραθώνιο Μεσσήνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019.  Μια αύξηση που αποτυπώνεται ποσοστό 30% σε σχέση με τις περσινές συμμετοχές.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Στο πάνελ ήταν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χονδρός, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος, ο Τεχνικός Διευθυντής Ηλίας Ζαχαρόγιαννης και η εκπρόσωπος των εθελοντών Αγγελική Ιντζέμπελη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές οι οποίοι -όπως τόνισε- έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι επιτυχημένη η εκδήλωση και σημείωσε ότι οι συμμετοχές θα είναι πολλές.
Η Αντωνία Μπούζα επισήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι δίπλα σε τέτοια σημαντικά γεγονότα, αναφέρθηκε στην όμορφη διαδρομή που γίνεται σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πρόσθεσε ότι ο μαραθώνιος ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Νίκος Χονδρός ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται για την άρτια διοργάνωση του Μαραθωνίου Μεσσήνης ο οποίος -σημείωσε- είναι ο μακροβιότερος μετά τον Κλασικό Αθηνών και κάλεσε όλο τον κόσμο να απολαύσει την εκδήλωση.
Ο Δημήτρης Πουλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα της οργανωτικής και αγωνιστικής επιτυχίας του μαραθωνίου και ευχαρίστησε το Δήμο Μεσσήνης που σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες είναι παράδειγμα στηρίζοντας τον αθλητισμό.
Ο Χρήστος Μπένος τόνισε ότι ο μαραθώνιος είναι μια γιορτή για τη Μεσσήνη, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο και κάλεσε τους δρομείς και τον κόσμο να δώσουν το παρών.
Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης έκανε γνωστό ότι ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 900 και σημείωσε ότι ο καιρός θα είναι σύμμαχος στην απόδοση των δρομέων.


Η Αγγελική Ιντζέμπελη επισήμανε ότι ο μαραθώνιος είναι ένδειξη στήριξης του Δήμου Μεσσήνης στον αθλητισμό και ανέφερε ότι οι εθελοντές θα είναι εκεί για να παρέχουν ηθική και υλική στήριξη στους αθλητές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων η σκυταλοδρομία μαραθωνίου 2Χ21.1 χλμ. θα ξεκινήσει στις 06.45 το πρωί, ο Μαραθώνιος στις 07.00, ο Δρόμος των 10 χλμ. στις 09.30 και ο Λαϊκός Δρόμος των 3 χλμ. στις 11.30 το πρωί.

Οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί των αγώνων θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Η τελετή των απονομών θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

 

To Top