ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακυβέρνητη θαλαμηγός με 170 μετανάστες: Ρυμουλκείται στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ρυμουλκείται από φορτηγό πλοίο συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος

SOS από θαλαμηγό με 170 μετανάστες στο Μεσσηνιακό ΚόλποΜε αργό ρυθμό προσεγγίζει την Καλαμάτα

Το σκάφος μήκους 25-30 μέτρων που έπλεε ακυβέρνητο, στη θαλάσσια περιοχή 51 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το ακρωτήριο Ταίναρο, στο Μεσσηνιακό Κόλπο, τελικά ρυμουλκήθηκε με λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα. Μέσα στο σκάφος ήταν 170 αλλοδαποί, όταν αυτό εξέπεμψε σήμα για βοήθεια καθώς έπλεε ακυβέρνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του λιμενικού σώματος η θαλαμηγός στην οποία επιβαίνουν 170 άτομα, δήλωσε ακυβερνησία νοτιοδυτικά του Ταίναρου.

Θαλαμηγό σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 170 αλλοδαποί, πιθανόν μετανάστες και πρόσφυγες, δήλωσε ακυβερνησία, μέσω του «ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ», 51 ναυτικά μίλια στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Ταίναρου. Πληροφορίες λένε πως έπλεε προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το σκάφος με τους αλλοδαπούς ρυμουλκείται από φορτηγό πλοίο, συνοδεία ενός πλωτού του λιμενικού και ενός ακόμα φορτηγού πλοίου, στο λιμάνι της Καλαμάτας και θα φτάσει εντός της Δευτέρας, με τις διαδικασίες που προβλέπονται να καθυστερούν λόγω των μέτρων κατά του κορονοιού. Οι οδηγίες έρχονται από το κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακυβέρνητη θαλαμηγός με 170 μετανάστες: Ρυμουλκείται στο λιμάνι της Καλαμάτας
To Top