ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aκυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους του Δήμου Καλαμάτας μέχρι και την Κυριακή

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μετά από δίωρη σύσκεψη που είχε χθες το βράδυ στο Ιστορικό Δημαρχείο που προκάλεσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος  με συνεργάτες του και μετά από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που προηγήθηκαν, θέλησε να ενημερώσει και να συντονίσει τις επόμενες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν και να ενισχυθούν όλα τα μέτρα πρόληψης και ο εφοδιασμός με ειδικά αντισηπτικά όλων των Δημοτικών χώρων και υπάρχει η πρόθεση να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου που έχουν προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή σε κλειστούς χώρους, όπως το Πνευματικό Κέντρο, το Εργατικό Κέντρο και το Μέγαρο Χορού.

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Αυτό επισφραγίστηκε και από τη διαπαραταξιακή σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, με ομόφωνη απόφαση για το προληπτικό κλείσιμο όλων αυτών των δημοτικών χώρων και την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Να σημειωθεί ότι από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι επικεφαλής των παρατάξεων "Καλαμάτα Τόπος Ζωής", Τόνια Κουζή, και "Λαϊκή Συσπείρωση", Δημήτρης Οικονομάκος.

Οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως η υποδοχή της φλόγας θα γίνουν κανονικά, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς θα γίνει σε εξωτερικό χώρο, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Επίσης, κλειστά θα είναι για ένα μήνα τα πρώην ΚΑΠΗ νυν Λέσχες Φιλίας, του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα άλλωστε με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, που αφορά στα ΚΑΠΗ όλης της χώρας.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο επαναπροσδιορισμός των μέτρων προφύλαξης γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου που εφαρμόζει ο Δήμος κατ' εντολή του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας και πλέον θα περάσουμε στο στάδιο 2, αφού η απειλή όχι μόνο δεν έχει περάσει αλλά προκύπτουν συνεχώς νέα δεδομένα, την ώρα που Πανελλαδικά έχουμε 73 κρούσματα.

Επίσης τέθηκαν τα θέματα της απολύμανσης των δημοτικών χώρων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, που όπως είπε ο Δήμαρχος θα κλείσουν για 2 μέρες, προκειμένου να απολυμανθούν, όπως προβλέπει άλλωστε και η σχετική εντολή από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, την Παρασκευή 13 Μαρτίου θα γίνουν για  ψεκασμοί απολύμανσης σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και το Σαββατοκύριακο ώστε να μη χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, δεν είναι απαραίτητη η απολύμανση αφού δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα, όμως για την ασφάλεια και προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων κρίθηκε σκόπιμο να γίνει. Tα συγκεκριμένα μέτρα θα επαναξιολογηθούν και πάλι την Κυριακή, οπότε και θα συγκληθεί εκ νέου η διαπαραταξιακή επιτροπή, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά.

 

To Top