Αθλητισμός

18 Μετάλλια για τον Παμμεσσηνιακό Α.Σ. Καράτε στο Πανελλήνιο Κύπελλο

27 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ 18 ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Με πρωτοφανή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών, στο Ολυμπιακό στάδιο Βαρέων αθλημάτων, με την παρουσία 122 συλλόγων και 1.800 αθλητών και αθλητριών σε ένα άκρως εντυπωσιακό διήμερο για το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε. Η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ).
Ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε απέδειξε για μια ακόμη φορά πως η δουλειά που γίνεται στο σύλλογο είναι με απόλυτη γνώση στο άθλημα και με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία των αθλητών του σε κάθε διοργάνωση.
Στους εν λόγω αγώνες έλαβε μέρος με 27 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε 18 μετάλλια(4 χρυσά – 5 ασημένια – 9 χάλκινα).
Οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι οι ακόλουθες :
Ράνια Μητσέα : 1η Θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ (αγωνιστικό μέρος του Καράτε) στις Γυναίκες και 3 η Θέση στα ΚΑΤΑ (τεχνικό μέρος του Καράτε).
Ελένη Σταυριανού : 1η Θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -35Κgr στις κορασίδες του 2006.
Σοφία Κακούνη : 2η Θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -30Κgr στις κορασίδες του 2008.
Ηρώ Καρανίκα : 2η Θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία +42Κgr στις κορασίδες του 2005.

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι οι:

Δημήτριος Λαπιώτης : 3η Θέση στα ΚΑΤΑ και 2η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -30Κgr στους Παίδες του 2007.
Δημήτριος Σμυρνιός : 1η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -25Κgr στους Παίδες του 2008 και 3η Θέση στα ΚΑΤΑ.
Ευάγγελος Λαπιώτης : 1η Θέση στα ΚΑΤΑ στους Παίδες του 2011.
Συμεών Σταθόπουλος : 3η Θέση στα ΚΑΤΑ και 3η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία +40Κgr στους Παίδες του 2007.
Αναστάσιος Χασανάκος : 2η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -57Κgr στους Εφήβους.
Δημήτριος Μέντζας : 2η Θέση στα ΚΑΤΑ στους Παίδες του 2010.
Νίκος Αδαμόπουλος : 3η Θέση στα ΚΑΤΑ και 3η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -75Κgr στους Άνδρες.
Φώτιος Ζόμπολας : 3η Θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -45Κgr στους Παίδες του 2005.
Αλέξανδρος Καραπατάς : 3η Θέση στα ΚΑΤΑ στους Παίδες του 2010.

Οι ακόλουθοι αθλητές/τριες κέρδισαν αρκετούς αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Κύπελλο και δεν ανέβηκαν στο βάθρο στις λεπτομέρειες. Οι αθλητές είναι οι εξής: Παναγιώτης Βασιλείου, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Γεώργιος Ζόμπολας , Ηλίας Ηλιόπουλος, Περικλής Κακούνης, Κατερίνα Κακούνη, Δημήτρης Κλείδωνας, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Ιωάννης Μπάλλας, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Δημητρία Μιχοπούλου, Άγγελος Μπάλλας, Ιωάννα Λεμπέση και Μάρα Μιχοπούλου.

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου κ. Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε τα ακόλουθα: «Για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και πάλι οι αθλητές μας, θέλω να συγχαρώ πρωτίστως την προπονητική μας ομάδα, που την απαρτίζουν οι Γιάννης και Ευάγγελος Μπούρας, που παρέχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία στους αθλητές μας και διαμορφώνουν το ιδανικό προπονητικό περιβάλλον για να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον. Τον πρωτεργάτη όλου αυτού του οικοδομήματος κ.Ευθύμιο Μπούρα που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του 40 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα να ευχαριστήσω τους δύο αθλητές που είχαν επιφορτιστεί το έργο να βοηθούν τους προπονητές μας κατά τη διάρκεια των αγώνων Κακούνη Πανάγο και Μπάλλα Ανδρέα. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν με σθένος και προσήλωση στις οδηγίες των προπονητών μας, αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας».
Ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και περιφερειακός εξεταστής ΝΤΑΝ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε Ευθύμιος Μπούρας δήλωσε τα εξής: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παιδιών. Εάν συνυπολογίσουμε την τεράστια συμμετοχή στους αγώνες και την παρουσία 30 και 40 ατόμων σε κάθε κατηγορία, τότε οι επιτυχίες των παιδιών παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο. Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει».

Πατέρας Μπούρας και οι συνεχιστές προπονητές Γιάννης και Βαγγέλης.

Ο προπονητής Γιάννης Μπούρας επισήμανε τα εξής : «Μετά από μια περίοδο έντονης προσπάθειας μέσα από την προετοιμασία για τους αγώνες κατορθώσαμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε στην ελίτ του Ελληνικού Καράτε . Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και τους γονείς για την υποστήριξη και το ζήλο που έδειξαν και επιδεικνύουν διαρκώς για το άθλημα και το σύλλογο μας, καθώς το αποτέλεσμα που ήρθε αποτελεί προϊόν ομαδικής προσπάθειας. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι οι προπονήσεις μας θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις εγκαταστάσεις μας (Φιλελλήνων και Ομήρου 6, δίπλα στο κολυμβητήριο), γιατί η ολοκλήρωση της μιας προσπάθειας, είναι το έναυσμα για την επόμενη».

18 Μετάλλια για τον Παμμεσσηνιακό Α.Σ. Καράτε στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Δημοφιλέστερα

To Top