Υγεία

«Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική»: 606 εγγραφές από 20 πόλεις παρακολούθησαν τις εργασίες

Έληξαν με επιτυχία οι εργασίες του συνεδρίου «Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική» που συνδιοργανώθηκε για 17η χρονιά από το Αιματολογικό Τμήμα, τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τη Π.Ε. Μεσσηνίας υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος στο ξενοδοχείο Elite.
Από τις νοσηλεύτριες δόθηκαν διαλέξεις υψηλού επιπέδου, ενώ στο ιατρικό μέρος του συνεδρίου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε μια πλειάδα αιματολογικών νοσημάτων.
Στην εναρκτήρια ομιλία ο καθηγητής πνευμονολογίας και τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάννης τόνισε ότι οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας, ότι μια πανδημία δεν τελειώνει με ΦΕΚ και προεδρικά διατάγματα αλλά με την ανοσία που αυτή τη στιγμή στη Ελλάδα αγγίζει το 90%, και ότι οι θάνατοι σήμερα είναι με κορονοϊό και όχι από κορονοϊό.

Στη τελευταία ομιλία ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης Σαμώνης Γεώργιος ενημέρωσε τους συνέδρους για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένας ασθενής προκειμένου να λάβει πρώιμη αντιϊκή θεραπεία έναντι του ιού COVID-19.
Το συνέδριο παρακολούθησαν με φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου συνολικά 606 άτομα από 8 πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Βόλο, Χανιά, Κατερίνη, Λαμία, Κόρινθο, Καβάλα, Κω, Πολύγυρο και Καλαμάτα), από την Κύπρο (Λευκωσία και Λεμεσσό) από τη Αυστρία (Βιέννη) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Cambridge και Manchester).
Ο αριθμός των συμμετεχόντων επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Υψηλού επιπέδου το συνέδριο Αιματολογίας στην Καλαμάτα

«Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική»: 606 εγγραφές από 20 πόλεις παρακολούθησαν τις εργασίες

Δημοφιλέστερα

To Top