ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AHEPA Μεσσηνίας: “Ο Ελληνισμός του Πόντου” σε εκδήλωση απόψε στις 19:30 στο Εργατικό

Το τμήμα ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ της AHEPA Μεσσηνίας μαζί με την Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία” διοργανώνουν απόψε στις 19:30 εσπερίδα στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, με θέμα “Ο Ελληνισμός του Πόντου” με ομιλητή τον Γέροντα Μοναχό Μάξιμο Ιβηρίτη της Ι.Μ. Ιβήρων και Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους την περίοδο 2012 – 2013.

Στη συνένετευξη τύπου που δόθηκε για την εκδήλωση ο Περικλής Μαντάς, Πρόεδρος του τμήματος ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ της AHEPA Ελλάς δήλωσε:

Διανύουμε μια περίοδο έντονης κοινωνικής κρίσης, ως επακόλουθο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια. Περισσότερο όμως διανύουμε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης των αξιών μας, όπως η παράδοση, τα ήθη και έθιμα ακόμη και για την ιστορία του τόπου μας. Στο πλαίσιο των δράσεων μας στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης διοργανώνουμε μια εκδήλωση σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία” με θέμα: Ο Ελληνισμός του Πόντου. Ομιλητής θα είνα ο Γέροντας Μοναχός Μάξιος Ιβηρίτης από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Η εκδήωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του εργατικού κέντρου Καλαμάτας στις 19.30. Ο Γέροντας έχει διατελέσει Πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους την περίοδο 2012 – 2013 και έχει πλούσιο συγγραφικό υλικό με ιστορικό και θρησκευτικό περιεχόμενο.

Χτες το πρωί επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας και την Ιερά Μονή Βουλκάνου, ενώ σήμερα επισκέφτηκε το Ιερό Μοναστήρι της Δήμιοβας και την Αντιπεριφερειάρψη Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία” Νίκος Σαβίδης, ευχαρίστησε το τμμήμα της ΑΧΕΠΑ Μεσσηνίας για την πρωτοβουλία και κάλεσε τους καταγόμενους από τον Πόντο Μεσσήνιους να προσλθουν στην εκδήλωση η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία νέων δράσεων και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ένωσης. Εξήρε τις δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίς του τόπου μας και ευχήθηκε αντίστοιχες δράσεις να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον.

AHEPA Μεσσηνίας: “Ο Ελληνισμός του Πόντου” σε εκδήλωση απόψε στις 19:30 στο Εργατικό
To Top