ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε Agrovim και Ένωση Μεσσηνίας ο Ινδός Υπουργός Γεωργίας

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Επίσκεψη σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες του αγροτικού τομέα, στην Κορινθία και Μεσσηνία θα πραγματοποιήσουν, σήμερα, Πέμπτη 19 Απριλίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, συνοδεύοντας τον Ινδό Υπουργό Γεωργίας κ. Gajendra Singh Shekhawat. που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής :

11:00 Επίσκεψη στην Agrovim, βιομηχανία επεξεργασίας & εμπορίας ελιάς &
ελαιολάδου και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας (ΕΑΣ)
12:30 Επίσκεψη στην αρχαιολογική πόλη της Μεσσήνης
14:00 Επίσκεψη στο οινοποιείο Λαφαζάνη (Νεμέα).

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου:  

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Γεωργίας της Ινδίας για την πρωτοβουλία του να μας επισκεφτεί. Οι συναντήσεις που θα έχουμε είναι σημαντικές όχι μόνο γιατί θα υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος στα αγροτικά θέματα που αποτελούν αυτή την περίοδο σημείο αναφοράς, αλλά και επιπλέον γιατί διευρύνονται οι σχέσεις και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.
Η Ινδία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα και, παρότι ο αγροτικός της τομέας είναι έντονα ανεπτυγμένος, υπάρχει εκεί μια μεγάλη αγορά την οποία μπορούν να προσεγγίσουν με επιτυχία τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια κ.λπ.
Η χώρα μας έχει δώσει βάση στην ποιοτική παραγωγή τροφίμων και η αγορά της Ινδίας μπορεί να απορροφήσει τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Η χώρα μας έχει επίσης υψηλή τεχνογνωσία σε τομείς όπως η ελαιοκαλλιέργεια και οι υδατοκαλλιέργειες, τομείς που ενδιαφέρουν την Ινδία

Αυτές τις δυνατότητες και προοπτικές θα συζητήσουμε διεξοδικά κατά την παραμονή του Ινδού υπουργού στη χώρα μας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και χώρους παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στην Κορινθία και στη Μεσσηνία.
Θα συζητήσουμε επίσης θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις της Ινδίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες βεβαίως συνεχίζονται».

Δήλωση Υπουργού Γεωργίας  της Ινδίας, κ. Gajendra Singh Shekhawat:

«Ευχαριστώ θερμά την ελληνική κυβέρνηση και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ευκαιρία που μου έδωσαν να επισκεφθώ τη χώρα σας και να συναντηθούμε. Η Ελλάδα και η Ινδία είναι δυο ιστορικές χώρες  με μεγάλο πολιτισμό που συνδέονται για χιλιάδες χρόνια, με δεδομένη προφανώς την ιστορία του Μεγάλου  Αλεξάνδρου. Και οι δύο χώρες έχουν προσφέρει πολλά στον παγκόσμιο πολιτισμό με την σοφία τους, τον πολιτισμό τους, την φιλοσοφία τους.
Η προοπτική για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων στη γεωργία είναι πολύ σημαντικές.

Η Ινδία είναι μια μεγάλη χώρα, η οποία έχει αναπτύξει σημαντικά την γεωργία της και υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη της αγροτικού τομέα και πιστεύω ότι οι προοπτικές για τη συνεργασία και την ανάπτυξη αυτών των εμπορικών σχέσεων είναι πολύ ισχυρές

Ευχαριστώ την Ελληνική Κυβέρνηση  για την υποστήριξη της Ινδίας στους Διεθνείς Οργανισμούς. Εκπρόσωπος της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη θα επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.
Η συνεργασία των δυο χωρών θα μπορέσει να συμβάλλει σε μια σειρά ζητήματα για τον παγκόσμιο πολιτισμό τα επόμενα χρόνια».

Σε Agrovim και Ένωση Μεσσηνίας ο Ινδός Υπουργός Γεωργίας
To Top