ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη για τα αρδευτικά

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ

Μέλη του διοικητικού συμβούλιου του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και περιφέρειας,
συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλο και του θέσαμε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος με την ξηρασία. Του τονίσαμε την ανυπαρξία σύγχρονων αρδευτικών καθώς και τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζουν τα ήδη υπάρχοντα.
Ζητήσαμε την ολοκλήρωση επιτέλους του αρδευτικού κάμπου Χανδρινού Στενωσίας που κατασκευάζεται εδώ και 7 χρόνια, και να διορθωθούν οι πολλές ατέλειες που έχει το έργο ώστε να γίνει λειτουργικό .Ζητήσαμε την επέκταση του δικτύου άρδευσης εντός ζώνης ποτίσματος για το αρδευτικό Χανδρινού Πλατανόβρυσης που έχει μείνει στάσιμο για χρόνια.
Ζητήσαμε το σχεδιασμό καινούργιου αρδευτικού για την περιοχή μας, ώστε να αρδευτεί μια ακόμη μεγάλη περιοχή με ελαιόδεντρα.
Απαιτήσαμε δεξαμενές πυρασφάλειας γιατί πριν δυο χρόνια κινδυνέψαμε από πυρκαγιά και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.
Του παραδώσαμε έγγραφο με τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιαστήκαν στο πρόγραμμα δακοκτονίας στην περιοχή μας για φέτος.
Ο Αντιπεριφερειαρχης μας είπε ότι ο σχεδιασμός καινούργιου αρδευτικού είναι χρονοβόρος και δεν γίνεται για την περιοχή μας. Πήραμε υποσχέσεις για τα άλλα αρδευτικά ότι κάτι μπορεί να γίνει αλλά δύσκολα και όχι άμεσα μας υποσχέθηκε την τοποθέτησης δεξαμενή πυρασφαλείας στον προφήτη Ηλία Χανδρινού.
Κύριε Αντιπεριφερειαρχα, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Την ξηρασία την καταλάβαμε πολύ καλά φέτος με αρκετές ζημίες στις καλλιέργειες μας. Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις, ζητάμε έργα.
Εμείς σαν αγροτικός σύλλογος θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την κατασκευή σύγχρονων αρδευτικών.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη για τα αρδευτικά

Δημοφιλέστερα

To Top