ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: “Μοιράζουν ψίχουλα στους σταφιδοπαραγωγούς και το πανηγυρίζουν”

“Συνεχίζουν να μας εμπαίζουν” λένε οι αγρότες για τα 54 ευρώ το στρέμμα από την Κυβέρνηση

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

“Μοιράζουν ψυχούλα στους σταφιδοπαραγωγούς και το πανηγυρίζουν ύστερα από την ανακοίνωση μετά από ένα χρόνο του υπουργείου ότι δίνει 4,7 εκ μέσω de minims για την σταφίδα άρχισαν για μια ακόμα φορά η πανηγυρισμοί κυβερνητικών στελεχών ότι δόθηκε λύση στο θέμα της σταφίδας

“Με ψίχουλα προσπαθούν να κλείσουν τα μάτια τον αγροτών και σε καμία περίπτωση δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους σταφιδοπαραγωγούς και σε μεγάλο κίνδυνο το ίδιο το προϊόν”

Ανακοίνωσε 54,7 ευρώ το στρέμμα που σημαίνει από 15 έως 21 λεπτά το κιλό στον παράγωγο ανάλογα την παράγωγη ανά στρέμμα, την ώρα που ο παραγωγός με την κατρακύλα της τιμής της σταφίδας έχει χάσει 80 λεπτά έως και 1 ευρώ, με το κόστος παραγωγής να αυξάνεται καθημερνά. Δεν φτάνει πουθενά, ούτε την υπόσχεση του Λιβάνου για εγγύηση του παραγώγου από την κυβέρνηση στο 1, 40 ευρώ.  Συνεχίζουν να μας εμπαίζουν.

Ζητάμε ουσιαστικά μετρά στήριξης της σταφίδας και των σταφιδοπαραγωγών

Ζητάμε:

Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα/εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο πετρέλαιο. μείωση της τιμής αγροτικού τιμολογίου ρεύματος.

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: “Μοιράζουν ψίχουλα στους σταφιδοπαραγωγούς και το πανηγυρίζουν”
To Top