Επί Σκηνής

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ΔΗΠΕΘΕΚ

9 είναι οι υποψήφιοι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. 7 άνδρες και 2 γυναίκες του θεατρικού στερεώματος εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους στην προκήρυξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας “Φάρις”, που “έτρεχε” για 10 ημέρες [από τις 10 Μαΐου] και έληξε τη Δευτέρα 21 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι. Τα ονόματα που κατέθεσαν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας και εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι εξής:

Νίκος Χατζηπαπάς, Παναγιώτης Αδάμ, Γιάννης Μαργαρίτης, Καλλιρόη Βελέντζα, Κώστας Χαλκιάς, Φίλιππος Σοφιανός, Πέτρος Γάλλιας, Χρήστος Κόκκινος, Αννέτα Παπαθανασίου

Να σημειωθεί επίσης ότι αναμένεται άλλος ένας υποψήφιος.
Το γεγονός ότι έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή 10 άνθρωποι του θεάτρου αποδεικνύει την δυναμική που έχει το Περιφερειακό θέατρο και την αγάπη που δείχνουν οι άνθρωποι που το υπηρετούν.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων θα συγκροτηθεί άμεσα και αποτελείται από: την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη, τον διευθυντή της “Φάρις” Νίκο Φύσκιλη, τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μπασακίδη και Δημήτρη Μπούχαλη και από την μείζονα αντιπολίτευση τον Τάσο Πολυχρονόπουλο.

Η Επιτροπή θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων, θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες και τα βιογραφικά και θα διεξάγει και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψήφιους καλλιτεχνικούς διευθυντές. Συγκεκριμένα, θα αξιολογηθούν τα τυπικά προσόντα, η προϋπηρεσία, το καλλιτεχνικό έργο τους, αλλά και η προσωπικότητα των υποψηφίων, μέσω συνέντευξης από Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ.

Να σημειωθεί εδώ ότι ενδιαφέρον για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ εκδηλώθηκε από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, από διάφορες προσωπικότητες της Τέχνης και του Θεάτρου, ωστόσο για τους περισσότερους ήταν αντικίνητρο ο προσφερόμενος μισθός (19.000 ευρώ ετησίως καθαρά). Η σύμβαση αφορά σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για διάστημα ενός έτους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παράτασης για ακόμα ένα χρόνο.
Επίσης, υπήρχε και όριο ηλικίας στην διαδικασία τα 65 έτη, γεγονός που άφησε εκτός ένα σημαντικό πρόσωπο του θεάτρου που ζει και δραστηριοποιείται στην πόλη μας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι προέβλεπε η προκήρυξη για καλλιτεχνικό διευθυντή και τα προσόντα:

http://https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A1%CE%A6%CE%95-%CE%A7%CE%99%CE%96?inline=true

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ΔΗΠΕΘΕΚ
To Top