ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Μητσοτάκη: Πώς θα λειτουργεί

Δείτε τις διαφάνειες που έδειξε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον φάκελο που παρέλαβαν οι Υπουργοί.

Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης και τις 12 προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου ανέπτυξε στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση».

Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης

Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

Δείτε αναλυτικά το pdf που περιλαμβάνει το πλαίσιο του νέου μοντέλου διακυβέρνησης της ΝΔ:
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης θα έχει πλήρη πρόσβαση στο σύστημα αυτό και θα πραγματοποιείται αξιολόγηση της πορείας του κυβερνητικού έργου ανά τακτά διαστήματα.

Στη συνέχεια o Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε πως θα λειτουργεί το σύστημα “Μαζί”. Σε κάθε υπουργείο θα τοποθετηθούν δύο άνθρωποι της προεδρίας της κυβέρνησης, οι οποίοι θα βάζουν τα δεδομένα στο σύστημα “Μαζί” για την υλοποίηση των δράσεων και για το εάν παρατηρείται υστέρηση σε κάποιον τομέα.
Αυτοί θα είναι οι σύνδεσμοι του Μαξίμου με κάθε υπουργείο.

Την όλη προσπάθεια θα συντονίζει ο κ.Γεραπετρίτης. Και την πορεία του έργου θα παρακολουθεί ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καινοτομία στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Το νέο σύστημα θα “τρέχει” μέχρι τις 10 Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του συστήματος και οι υπουργοί στους τομείς που αφορούν το έργο τους.

πηγή:huffingtonpost.gr/NEWS247.GR

Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Μητσοτάκη: Πώς θα λειτουργεί
To Top