Chef Stories

Αυτή είναι η σαλάτα που κέρδισε τις εντυπώσεις και βραβεύτηκε-Τι δηλώνει ο καλαματιανός χρυσός νικητής

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΛΑΤΑΣ Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ

"Το ταξίδι τώρα ξεκινά" δηλώνει ο χρυσός νικητής του 1ου Φεστιβάλ Σαλάτας

Το MessiniaLive συνάντησε τον δευτεροετή σπουδαστή του ΙΕΚ Ορίζων Γιώργο Παναγή στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ, και μας μίλησε για την εμπειρία του διαγωνισμού, για το πιάτο του που βραβεύτηκε, αλλά και το πως οραματίζεται το μέλλον του.

Ο Καλαματιανός χρυσός νικητής Γιώργος Παναγής ετοίμασε και παρουσίασε σαλάτα με ροδοπέταλα παντζαριού μαρινέ με μαραθόσπορο, ρόδι, γλυκολέμονο και τραγανή σύνθεση από φυστίκια Αιγίνης, αρσενικό Νάξου, φρέσκα μύρτιλα, κερήθρα και πούδρα από βασιλομανίταρα.

O πρωτότυπος συνδυασμός πρώτων υλών, σε συσχέτιση με το γευστικό αποτέλεσμα ενθουσίασαν τους κριτές του διαγωνισμού, που τον έχρισαν νικητή του 1ου Φεστιβάλ Σαλάτας, ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Καλαμάτα.

Όπως μας δήλωσε ο Γιώργος Παναγής, χρειάστηκαν 25' για την παρασκευή της πρωτότυπης σαλάτας του, ένα πιάτο λιτό αλλά αισθητικά σχεδόν έργο τέχνης. Όπως μας επεσήμανε δεν έβαλε ποσότητα πρώτων υλών καθώς δεν ήταν αυτός ο στόχος, όσο το να δώσει έμφαση στη γεύση. Η βραβευμένη σαλάτα του είχε γευστικές εντάσεις, πέρα από την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων που περιείχε, και έτσι κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ.

Ο ίδιος θεωρεί απαραίτητο υλικό σε κάθε πιάτο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο και χρησιμοποιεί ανελλιπώς. Εκτίμησε πως το ταξίδι του τώρα ξεκινά, θα είναι ανηφορικό αλλά ο ίδιος αγαπά πολύ τη μαγειρική και τις γευστικές δημιουγίες, καθώς από παιδάκι οι προσλαμβάνουσες που είχε ήταν από το εστιατόριο του πατέρα του, ταυτόχρονα όμως δηλώνει, ότι πήρε και τις σωστές βάσεις στο ΙΕΚ Ορίζων, ώστε να αναδείξει το ταλέντο του, και να μπορεί να ανταποκριθεί στην απαιτητική αλλά και δημιουργική δουλειά του chef. Του αρέσει να πειραματίζεται με υλικά, υφές, τρόπους παρασκευής, επιδιώκοντας το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, που θα ενθουσιάσει αντίστοιχα όσους δοκιμάσουν τα πιάτα του.

Να επισημάνουμε εδώ ότι ο Γιώργος Παναγής αναδείχτηκε μέσα από εσωτερικό διαγωνισμό του ΙΕΚ Ορίζων εκπροσωπώντας το στο Φεστιβάλ Σαλάτας. Το θέμα του Φεστιβάλ Σαλάτας ήταν ελεύθερο, που σημαίνει ότι ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορούσε να παρασκευάσει σαλάτα με υλικά της αρεσκείας του, αρκεί οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιούσε να ήταν αυστηρώς ελληνικές.
H Διευθύντρια του ΙΕΚ Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου, μας επιβεβαίωσε ότι η παράδοση των διακρίσεων του ΙΕΚ Ορίζων συνεχίζεται, και είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Δημοφιλέστερα

To Top