Τροφή για σκέψη

Αυτές είναι οι τεχνικές προδιαγραφές των Δημοσίων Τουαλετών Καλαμάτας

Επειδή πολύ λόγος γίνεται για τις Δημόσιες Τουαλέτες σε κεντρικά σημεία της πόλης της Καλαμάτας, που είναι από τις βασικές υποδομές μιας σύγχρονης πόλης, αλλά κανείς ουσιαστικά δεν τις θέλει, ή τις θέλουν αρκεί να μην φαίνονται, παραθέτουμε τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, όπως προβλέπονταν ήδη από τον Ιούνιο του 2017, και είχαν τότε δημοσιοποιηθεί από τον Δήμο Καλαμάτας.

Να σημειώσουμε ότι οι Δημόσιες Τουαλέτες, που για πρώτη φορά- εκτός αυτών της Μαυρομιχάλη- θα έχει η πόλη της Καλαμάτας σε κομβικά σημεία προς εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών, περιλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και τουαλέτες για ΑμεΑ, και έχουν επιλεγεί σε κομβικές θέσεις, όπου υπάρχει εύκολη πρόσβαση, κάτι που σημαίνει ότι έχει αποκλειστεί εκ των προτέρων η όποια σκέψη για υπογειοποίησή τους.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ανάγκη να έχει η Καλαμάτα ως σύγχρονη πόλη και τουριστικός προορισμός Δημόσιες Τουαλέτες.
Όπως επίσης δεν μπορούμε να καταδικάζουμε ένα δημόσιο έργο προτού καν αυτό ολοκληρωθεί και λειτουργήσει, ρίχνοντας ανάθεμα επειδή δεν μας αρέσει αισθητικά. Το συγκεκριμένο έργο και οι προδιαγραφές του ήταν γνωστές ήδη από τον Ιούνιο του 2017.

Ενώ οι συγκεκριμένες θέσειςτων Δημοσίων Τουαλετών έχουν επιλεγεί και χωροθετηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, και όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,(απόφαση 18/2016) είναι ήδη γνωστές από τις 29/2/2016, εδώ και δύο χρόνια δηλαδή!

Τις Δημόσιες Τουαλέτες θα τις αναλάβει ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού, θα καθαρίζονται 3 φορές την ημέρα, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαβεβαιώσει ότι εγγυάται την άψογη λειτουργία τους.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του MessiniaLIVE στις 8/6/2017 για τις Δημόσιες Τουαλέτες στην Καλαμάτα

Δημόσιες Τουαλέτες σε 3 κεντρικά σημεία της Καλαμάτας

Μ.Π.

Αυτές είναι οι τεχνικές προδιαγραφές των Δημοσίων Τουαλετών Καλαμάτας
To Top