ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφαίρεση των Seatrac στις 18 Σεπτεμβρίου από την παραλία Καλαμάτας

Στις 18 Σεπτεμβρίου αφαιρούνται τα δύο Seatrac από την Παραλία της Καλαμάτας-στην Ανάσταση και κοντά στο Φιλοξένια-προκειμένου όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας να προστατευτούν αυτές από τις καιρικές συνθήκες ενόψει φθινοπώρου. Ο καιρός βέβαια είναι ακόμα καλοκαιρινός, ωστόσο και άστατος.
Άλλωστε όλοι θυμόμαστε την περσινή καταστροφή του μηχανισμού Seatrac στην Ανάσταση κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας της 7ης Σεπτεμβρίου του 2016- οπότε και παρασύρθηκε απο την θαλασσοταραχή με αποτέλεσμα να καταλήξει στο βυθό της θάλασσας. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει:

“Με το πέρας της θερινής περιόδου και για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες των συσκευών Seatrac, που επιτρέπουν στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να κάνουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα, οι διατάξεις αυτές θα αφαιρεθούν από την ακρογιαλιά της Καλαμάτας στις 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι διατάξεις Seatrac υπήρξαν και φέτος εξαιρετικά χρήσιμες για πλήθος συνανθρώπων μας και δεν ήταν λίγοι όσοι επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, επειδή θα είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν αυτές τις συσκευές. Η κίνηση υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς πολλές εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χρησιμοποίησαν τα Seatrac και περισσότερη ζήτηση είχε εκείνο στην Ανάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνες από Δημοτικούς Πόρους, εγκατέστησε το πρώτο Seatrac στην παραλία του Ιερού Ναού Ανάστασης, ενώ φέτος, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείο Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο”.

Αφαίρεση των Seatrac στις 18 Σεπτεμβρίου από την παραλία Καλαμάτας
To Top