Τουρισμός

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ποδαρικό με 360 επιβάτες από 3 πτήσεις-Υποδοχή με μάσκες, παστέλια και κλαδιά ελιάς!

Μετά το χθεσινό “μούδιασμα” στους τουριστικούς κύκλους της Μεσσηνίας, στο άκουσμα της είδησης πως η Agean ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού από τον Αερολιμένα Καλαμάτας προς το εξωτερικό και τον μήνα Αύγουστο, σήμερα το πρωί είχαμε τις πρώτες αφίξεις επισκεπτών!

“Ποδαρικό” έκανε στις 9:40 η πτήση από Μόναχο, φέρνοντας στη Μεσσηνία 168 επιβάτες! Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η πτήση από το Ντύσσελντορφ, που έφερε 165 επιβάτες και ο κύκλος των πρώτων πτήσεων, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με πτήση από τη Βαρσοβία με μόνο 19 επιβάτες και ακολούθως έφτασαν από τη Ζυρίχη και 2 ιδιωτικά αεροταξί.

Την πρώτη πτήση εξωτερικού, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, υποδέχτηκαν στο Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Ελένη Αλειφέρη, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου και αντιπροσωπεία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του καλωσορίσματος, προσφέρθηκαν στους ταξιδιώτες, μάσκες προσώπου, προστατευτικά γάντια και τοπικά προϊόντα.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Η Καλαμάτα είναι μία πόλη φωτεινή και σύγχρονη, αποτελώντας έναν προορισμό φιλόξενο και ασφαλή. Σήμερα υποδεχόμαστε τους πρώτους επισκέπτες μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η κα Αλειφέρη.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε τόσο για την κίνηση στο Αεροδρόμιο όσο και για τη διαδικασία τήρησης των μέτρων, ο Αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης.

«Τονίζεται ότι η Καλαμάτα, σε μία περίοδο που λόγω της υγειονομικής κρίσης παγκοσμίως οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί, συνεχίζει να συνδέεται με περίπου 20 Ευρωπαϊκές πόλεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα μας, είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν, ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.

Καλωσόρισμα και υποδοχή με …παστέλια, κλαδιά ελιάς, γάντια και μάσκες!  

Μετά από καιρό το Αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” υποδέχτηκε και φιλοξένησε κόσμο και είδαμε κίνηση σε όλους τους χώρους του, φτιάχνοντας κάπως την ψυχολογία των ανθρώπων του τουρισμού και των συναφών επαγγελμάτων.

Οι διαδικασίες ελέγχου για covid εξελίχθηκαν ομαλά με μικρές χρονικές καθυστερήσεις. Μετά την λήξη των πτήσεων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνδέσμων ΥΠΑ, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της 120 ΠΕΑ για διόρθωση αποκλίσεων και ακόμα καλύτερο συντονισμό.

Αύριο Σάββατο αναμένονται δυο πτήσεις από την Ολλανδία στις 10:55 και από την πόλη που επλήγη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, το Μπέργκαμο της Ιταλίας στις 14:35.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ποδαρικό με 360 επιβάτες από 3 πτήσεις-Υποδοχή με μάσκες, παστέλια και κλαδιά ελιάς!
To Top