Αθλητισμός

Αδειοδοτήθηκε η Καλαμάτα

Επιπέδου Super League 1 η άδεια στην Μαύρη Θύελλα – 17 ΠΑΕ έμειναν εκτός

H Καλαμάτα ξεπέρασε τον σκόπελο που πέρυσι την υποχρέωσε σε περιορισμούς στις μεταγραφές, καθώς εξασφάλισε την απαιτούμενη αδειοδότηση από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η αδειοδότηση που χορηγήθηκε στην Μαύρη Θύελλα είναι επιπέδου Superleague 1, καθώς ο φάκελος πληρούσε όλα τα κριτήρια και εγκρίθηκε χωρίς την παραμικρή παρατήρηση ή επισήμανση.

Αδειοδότηση Super league έλαβαν οι Αιγάλεω, Καλαμάτα, Κισσαμικός, Λεβαδειακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Καλλιθέα και Βέροια. Άδεια SL2 έλαβαν οι Πανσερραϊκός, Νίκη Βόλου, Κηφισιά, Αστέρας Βλαχιώτημ ενώ απορριπτική ήταν η απόφαση για 17 ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων οι ΑΕΛ, Ηρακλής και Ξάνθη.

Οι ΠΑΕ που δεν θα ασκήσουν έφεση ή, απορριφθούν οι φάκελοί τους και σε δεύτερο βαθμό, θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 10.000 ευρώ και δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών εκτός από τρεις (3). Θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες κάτω των 25 ετών, ξένους κάτω των 23 ετών και να ανανεώσουν όσα συμβόλαια επιθυμούν.

Η ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε τους φακέλους 28 ΠΑΕ της Super League 2 και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί άδεια Super League 1 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ και ΒΕΡΟΙΑ.

Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑ και ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.

Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ, ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕΛ, ΞΑΝΘΗ, ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ και ΖΑΚΥΝΘΟΣ.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή τους.

Αδειοδοτήθηκε η Καλαμάτα
To Top