Τροφή για σκέψη

Αδαμόπουλος για λεύκες: “Το κλάδεμα είναι λίγο πιο αυστηρό λόγω οικονομικών δεδομένων”

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΝΤΡΑ"

Απάντηση έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος σχετικά με το κλάδεμα-καρατόμηση που υπέστησαν οι λεύκες στην Αρτέμιδος. Μιλώντας χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, επεσήμανε ότι μεταφέρει τις απόψεις της Υπηρεσίας του Δήμου, και δήλωσε ότι "Το κλάδεμα είναι μια χαρά. Είναι λίγο πιο αυστηρό απ'ότι μπορούσε να είναι λόγω οικονομικών δεδομένων", και εξήγησε ότι "δεν γίνεται να κλαδεύουμε κάθε χρόνο όλες αυτές τις χιλιάδες δέντρα".

H ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χάρη Βγενή

Δήλωσε ότι σε κάποια δέντρα έσπαζαν τα κλαδιά τους και έπρεπε να κλαδευτούν για να γίνει άρση της επικινδυνότητάς τους, επισημαίνοντας ότι μπορεί αισθητικά το αποτέλεσμα "να φαίνεται λίγο κακό", ωστόσο "τα δέντρα είναι μια χαρά".

ΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΝΕΑ

Μπορεί η οικονομική στενότητα να έχει αυτά τα τραγικά αποτελέσματα στα δέντρα; "Δεν μπορούμε να κλαδεύουμε χιλιάδες δέντρα κάθε χρόνο", δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Οπότε τα κλαδεύουμε μια φορά και μετά το...2025 πάλι- αν υπάρχουν μέχρι τότε- κάτι που θυμίζει το κούρεμα του μπαρμπέρη και το "παρ'τα όλα".
Ωστόσο, πέρα από το τραγελαφικό της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLIVE, τις ημέρες πριν ξεκινήσει η παρέμβαση-καρατόμηση των δέντρων, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Καλαμάτας έκανε αυτοψία στα δέντρα, τα αξιολόγησε ένα προς ένα αναφορικά με την υγεία τους και την εν γένει κατάστασή τους και τα έχει υπό διαρκή παρακολούθηση, καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά είναι γερασμένα, γι'αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να αρθεί η επικινδυνότητά τους.

Πρόκειται για λεύκες που φυτεύτηκαν τη δεκαετία του 70, και έχουν κλείσει τον κύκλο της ζωής τους, καθώς τα δέντρα αυτά έχουν διάρκεια ζωής 40 με 50 χρόνια, ενώ ήδη κάποια απο αυτά έχουν αρχίσει να βγάζουν προβλήματα, και σε κάποια άλλα έχει σαπίσει το ριζικό τους σύστημα.

Μάλιστα στη σκέψη των αρμοδίων είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει η εκρίζωση των προβληματικών δέντρων και η αντικατάστασή τους από άλλα

Άλλωστε, ο Δήμος έχει προμηθευτεί ακόμα και από τα Δασαρχεία της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά 20.000 δέντρα τα οποία και σταδιακά θα φυτευτούν μέσα στο 2018 σε όλη την πόλη της Καλαμάτας και στα δημοτικά διαμερίσματα, όπου χρειάζεται, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει να φυτευτούν δέντρα και εκατέρωθεν του Νέδοντα, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.

Δημοφιλέστερα

To Top