Το δικό μου Σχολείο

“Λιλιπούπολη”: Τα παιδιά ζωγράφισαν για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Τα παιδιά του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «Λιλιπούπολη» αγαπούν τα ζώα και μέσα απ΄το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου τους δίνεται η ευκαιρία να δράσουν.

Τα παιδιά αφού ασχολήθηκαν με τα ζώα που βρίσκονται ύπο εξαφάνιση αποφάσισαν να φτιάξουν αφίσες και να τις τοιχοκολλήσουν στο σχολείο και σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θέλουν να υπενθυμίσουν στους μεγάλους ότι τα ζώα χρειάζονται φροντίδα και ότι έχουν δικαιώματα.
Στα πλαίσια του προγράμματος της θεατρικής αγωγής του σχολείου με την υπεύθυνη θεατρολόγο συμμετείχαν στη δράση: «Φαντάσου πως θα ήταν αν για μια μέρα άλλαζες ρόλους με το αγαπημένο σου ζώο» Μια δράση που στόχο έχει να καλλιεργήσει στα παιδιά την έννοια της ενσυναίσθησης και της ευαισθητοποίησης απέναντι στα ζώα.

Η Λιλιπούπολη πλάθει ενεργούς πολίτες του σήμερα και μας εκφράζει ότι επιθυμεί και είναι είναι ένα σχολείο ανοικτό στην κοινότητα. Αξίζει να κοντοσταθούμε για λίγο για να δούμε τι έχουν να μας πουν τα παιδιά...

“Λιλιπούπολη”: Τα παιδιά ζωγράφισαν για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Δημοφιλέστερα

To Top