Το δικό μου Σχολείο

Η “Λιλιπούπολη” τιμά την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού»

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
Το παιδί αποτελούσε και αποτελεί σύμβολο αθωότητας, αγάπης, αλληλεγγύης, ελευθερίας, ειρήνης και δημιουργικότητας. Στα μάτια των παιδιών βλέπουμε την πιο αγνή, αισιόδοξη, ουσιαστική οπτική της ζωής και της ύπαρξής μας. Τα παιδιά αφήνουν μακριά τις κοινωνικές διακρίσεις, τις ανισότητες, τις προκαταλήψεις, ανοίγουν την αγκαλιά τους και απλώνουν τα χέρια.

Μόνο με την παρουσία του κάθε παιδί αποτελεί κυριολεκτικά και μεταφορικά τη συνέχεια της ζωής, το μέλλον αυτού του κόσμου και εμείς οφείλουμε μπροστά σε κάθε παιδί, να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και των δυνατοτήτων του. Οφείλουμε να του χαρίσουμε τον κόσμο που του αξίζει να ζει και να ονειρεύεται. Οφείλουμε να θυμηθούμε τη δική μας παιδική ηλικία και να φέρουμε στο συνειδητό κομμάτι του εαυτού μας τις δικές μας παιδικές ανάγκες, αναμνήσεις και όνειρα!
Ιδανική ημέρα ενδοσκόπησης, προβληματισμού και εκδήλωσης σεβασμού σε κάθε παιδί που μεγαλώνει, αποτελεί η 11η Δεκεμβρίου «Ημέρα Παιδιού», η οποία ευχόμαστε να αποτελεί απλά την αρχή τουλάχιστον μιας θετικής πρακτικής απέναντι στα παιδιά.

Φέτος, μια τέτοια πρακτική ξεκινά από το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης «Λιλιπούπολη» και την Βρεφονηπιακή Αγωγή «Βίλα Λιλιπούπολη», που παίρνει την πρωτοβουλία να διακοσμήσει μαζί με τα παιδιά γωνίες σε σημαντικά σημεία της πόλης μας (Δημαρχείο, Πνευματικό Κέντρο, ΚΕΠ), καθώς και να παρουσιάσει την παρούσα έκθεση ζωγραφικής, αποκλειστικά φιλοτεχνημένη, από δημιουργίες των παιδιών των τμημάτων του προ-προνηπίου, προνηπίου και νηπιαγωγείου. Ευχαριστούμε θερμά το COCO MAT για την στήριξη του έργου μας και την ευγενική χορηγία διακοσμητικών αντικειμένων, που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά.

Οι καλλιτεχνικές αυτές δημιουργίες και παρεμβάσεις των παιδιών θα βρίσκονται αναμεσά μας, να μας υπενθυμίζουν πόσο δημιουργικά μπορούν να είναι τα ίδια τα παιδιά, καθώς και πόσο σημαντικός είναι ο δικός μας ρόλος στις ζωές και την ψυχοσύνθεσή τους.
Η Λιλιπούπολη ξεκινά, αυτή τη χρονιά, με νέα σκυτάλη προς έναν κόσμο, όπου το παιδί εκφράζεται, αισθάνεται, δημιουργεί και πρόθυμα επιθυμεί να δώσει τη σκυτάλη αυτή σε κάθε ενήλικο που θέλει να μάθει για το παιδί, θέλει να φροντίσει το δικό του εσωτερικό παιδί, καλλιεργώντας από κοινού ένα αύριο και έναν κόσμο με ανθρώπους αισιόδοξους, ευτυχισμένους και υγιείς.

Ας είναι κάθε μέρα σαν αυτή…μια γιορτή για έναν κόσμο γεμάτο παιδικές, χαρούμενες φωνούλες και γέλια, έναν κόσμο που ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ανθρώπινης ύπαρξης θα είναι δεδομένο και όχι ζητούμενο!
Σας ευχόμαστε να απολαύσετε με την ψυχή σας τις δημιουργίες των παιδιών.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ MESSINIALIVE Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΛΕΝΗ ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΩΝΗ

To Top