Το δικό μου Σχολείο

Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο Μόναχο: Διδάχτηκαν Αρχαία Ελληνικά σε Γερμανικό Γυμνάσιο!

Ομάδα του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι στο Μόναχο της Γερμανίας από 23 έως 29 Απριλίου 2018 στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Οι ελληνογερμανικές σχέσεις στη νεότερη ιστορία».

Όπως μας ενημέρωσε η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Μαρία Νικητοπούλου, την ομάδα μαθητών συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί υλοποίησης του Προγράμματος Δρ Ιωάννης Καρακατσιάνης, φιλόλογος, και Κάτια Μαθιουδάκη, καθηγήτρια Γερμανικής και Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς και η MSc Ηλέκτρα Γεωργιάδη, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από το Ουμανιστικό Γερμανικό Σχολείο του Μονάχου Wilhelmsgymnasium, όπου ο Διευθυντής και το προσωπικό τους υποδέχθηκαν θερμότατα. Εν συνεχεία παρακολούθησαν τη διδασκαλία του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στην τάξη 8c με διδάσκοντα τον Δ/ντή του Σχολείου Herr Hotz και των Λατινικών με διδάσκοντα τον καθηγητή της Τάξης 11 Herr Ort στο Ουμανιστικό Γερμανικό Σχολείο του Μονάχου Wilhelmsgymnasium. Συζήτησαν με τον Δ/ντή και τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου, αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις για τη διδασκαλία του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών σε Ελλάδα και Γερμανία και τους έγινε ξενάγηση από τους καθηγητές του εν λόγω σχολείου σε αξιοθέατα του Μονάχου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 7ο Γυμνάσιο με βάση το εκπαιδευτικό του αυτό ταξίδι δέχθηκε πρόταση να ενταχθεί στο Πρόγραμμα ανταλλαγών επισκέψεων μαθητών “Ελλάδα-τότε και τώρα” του Ιδρύματος «Παλλάδιον» και του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας.

Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο Μόναχο: Διδάχτηκαν Αρχαία Ελληνικά σε Γερμανικό Γυμνάσιο!
To Top