Το δικό μου Σχολείο

7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Στη Μονή Βελανιδιάς με τα πόδια!

Πρόκειται για το σχολείο που χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως Πειραματικό και θα λειτουργήσει ως τέτοιο από τον Σεπτέμβριο.

“Η ιδέα που έγινε πράξη στις 27 Μαΐου 2021.
Η Β΄ τάξη του 7ο Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς.

Οι μαθητές ακολούθησαν πεζοί, το μονοπάτι που οδηγεί στην Ιερά Μονή και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Νταμάτη και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κα Τσιάγκρα Σταυρούλα και Δίμιζα Άλκη.
Σκοπός ήταν να έλθουν οι μαθητές σε επαφή με το ιστορικό Μοναστήρι ως μνημείο και ως χώρο λατρείας, με ένα από τα ιστορικότερα μνημεία της πόλης της Καλαμάτας, όπου υψώνονται η ελληνική σημαία και η σημαία της Επανάστασης του 1821, αντί για τη βυζαντινή, όπως στα άλλα μοναστήρια.

Είναι ένα μοναστήρι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Καλαμάτας -“πολύ κοντά, αλλά και ταυτόχρονα πολύ μακριά από αυτή”- είναι η μονή της Ζωοδόχου Πηγής, η μονή της Βελανιδιάς, όπως την ξέρουν οι κάτοικοι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η οποία ξανάνοιξε τις πύλες της -πλήρως αποκατεστημένη- την Κυριακή του Θωμά, στις 14 Απριλίου 2018.
Οι μαθητές με φύλλα εργασίας μελέτησαν το χώρο και επισκέφθηκαν το κελί που μόνασε o Παπαφλέσσας.
Στους επιμέρους στόχους ήταν να διανύσουν οι μαθητές περπατώντας μια διαδρομή μέσα σε αυτό το υπέροχο φυσικό περιβάλλον”.

7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Στη Μονή Βελανιδιάς με τα πόδια!
To Top