ΑΓΡΟΤΙΚΑ

7η «Άρτος – Οίνος –Έλαιον»: 42 εκθέτες- 54 περίπτερα- 5 σεφ και πολλές εκδηλώσεις

Ανοίγει απόψε, Πέμπτη 2 Αυγούστου, τις πύλες της η 7η έκθεση «Άρτος – Οίνος –Έλαιον», πλουσιότερη από ποτέ και με πολλές καινοτομίες.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 5 του μήνα και θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να δει από κοντά αγροτικά και τοπικά προϊόντα, καθώς και είδη χειροτεχνίας από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ακόμη και από την Αττική και την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της 7ης έκθεσης «Άρτος – Οίνος –Έλαιον», που θα λειτουργεί από 18.00 έως 23.00 καθημερινά, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και λαογραφικά δρώμενα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΝΙΚΑΣ: «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΚΘΕΣΗ»

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κάλεσε το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση, τονίζοντας τα εξής: «Φτάσαμε στην 7η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» και φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Θα έχουμε 42 εκθέτες σε 54 περίπτερα, πολλούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, 5 σεφ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20.30

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, η έκθεση αρχίζει και παίρνει πλέον παμπελοποννησιακό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να προβάλλεται η πόλη και η περιοχή μας και, από σήμερα το βράδυ, είναι βέβαιο ότι το Πάρκο μας θα είναι γεμάτο από κόσμο. Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 20:30.
Ο Παναγιώτης Νίκας μεταξύ άλλων δήλωσε, “Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι κόπιασαν για την προετοιμασία αυτής της έκθεσης, τον Αντιδήμαρχο, την Υπηρεσία, την εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε, που τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά και, ασφαλώς, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι μας τιμούν με την πολύτιμη παρουσία τους.
Είναι μία εκδήλωση που, εκτός από την έκθεση προϊόντων, έχει και την πολιτιστική της διάσταση, με τη Φιλαρμονική, με τη δράση των Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων, με τα δρώμενα, με τα κεράσματα, με τους σεφ, οι οποίοι θα ετοιμάσουν συνταγές με τοπικά προϊόντα»

Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον εμπνευστή αυτής της προσπάθειας, τον συνταξιούχο, πλέον, υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας Νίκο Κισκήρα, ο οποίος εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία και τη διενέργεια της έκθεσης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε, τέλος, ότι στα 54 περίπτερα της έκθεσης θα προβληθούν τοπικά και άλλα προϊόντα, ενώ «το κοινό θα έχει τη δυνατότητα και να ψωνίσει, κάτι που θα αποτελέσει ανταμοιβή για τον κόπο και την παρουσία των εκθετών», όπως είπε.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Αδαμόπουλος ανέφερε ότι φέτος η έκθεση «μετακόμισε» στις αρχές Αυγούστου από τα τέλη του μήνα και θα είναι παρόντες σ’ αυτήν και οινοποιοί. Με τον τρόπο αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν και περισσότεροι επισκέπτες, καθώς η χρονική περίοδος διενέργειάς της συμπίπτει με την κορύφωση της επισκεψιμότητας στην Καλαμάτα και την περιοχή της.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Στην έκθεση θα μαγειρέψουν οι σεφ Ντίνα Νικολάου και Δημήτρης Πυλιώτης, καθώς και οι executive chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μιχάλης Αγγελόπουλος, Μιχάλης Σουρίλας και Μαρίνος Κουμουνδούρος. Όλοι θα μετάσχουν εθελοντικά και ο Γιάννης Αδαμόπουλος τους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους.
Επίσης, θα γίνει και γευστικό πάντρεμα (food pairing) ελαιολάδων και φαγητών από την ομάδα Oliverse, καθώς και γευσιγνωσία ελαιολάδου από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το βράδυ της Κυριακής 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική λαογραφική εκδήλωση της έκθεσης. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει πώς παρασκεύαζαν οι νοικοκυρές στο (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν διάφορα εδέσματα. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθεί ένας ηθοποιός, που θα πει ένα παραμύθι συνοδεία κιθάρας.

Επίσης, παλιές νοικοκυρές θα δείξουν την προετοιμασία και τον τρόπο που ύφαιναν στον αργαλειό και θα παρουσιασθεί η ιστορία του λαλαγγιού και της αμπέλου, μεταξύ άλλων.

Το πρόγραμμα της έκθεσης μπορείτε να δείτε εδώ:http://kalamata.gr/images/arthra/2018/08/02-15097/ARTOS-OINOS-ELAION_2018_16selido_A5.pdf

To Top