ΚΟΙΝΩΝΙΑ

7.002 οικογένειες στη Μεσσηνία στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Η Περιφερεική Ενότητα Μεσσηνίας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης υλοποιεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επιστιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΝΑ-FEAD).

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας Αντωνίας Μπούζα και των λοιπών εταίρων της Σύμπραξης, προκειμένου να συντονιστούν με τον καλύτερο τρόπο οι ενέργειες διανομής στις 7.002 οικογένειες σε όλη τη Μεσσηνία που είναι δικαιούχοι του προγράμματος και θα πραγματοποιηθεί από 22/10/2018 έως 26/10/2018.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Μεσσηνίας, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, που πάντοτε βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας Μεσσηνίας.

Τα σημεία διανομής θα ανακοινωθούν από τους Δήμους.

Θα διανεμηθούν είδη οικιακής χρήσεως και τρόφιμα στις οικογένειες, σύμφωνα με τα μέλη τους και ύστερα από τη χρήση ειδικού λογισμικού.

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ

Τα είδη είναι τα εξής:

Καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, μωρομάντηλα, υγρό πιάτων,σαμπουάν,γάλα εβαπορέ, κοτόπουλο, βόειο κρέας, ελαιόλαδο, ζυμαρικά, φακές, τυρί φέτα και αλεύρι.

Οι διανομές έχουν προγραμματιστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας να γίνουν στην πόλη της Καλαμάτας, την 22, 23, 25 και 26 Οκτωβρίου 2018.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Στο Δήμο Δυτικής Μάνης στις 22 Οκτωβρίου 2018, στο Δήμο Πύλου Νέστορος στις 23/10/2018, στο Δήμο Τριφυλίας στις 24/10/2018, στο Δήμο Μεσσήνης στις 25/10/2018 και στον Δήμο Οιχαλίας στις 26 Οκτωβρίου 2018.

ΑΚΟΜΑ 2 ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ακολουθήσουν άλλες δύο διανομές, τον Νοέμβριο και μία τον Δεκέμβριο.

7.002 οικογένειες στη Μεσσηνία στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας
To Top