Επί Σκηνής

6ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Συνεχίζονται καθημερινά οι παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Σήμερα “ο Καραγκιόζης Φούρναρης” καθώς και η παράσταση “Απουσία το Σώμα”

Tι αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ

Μετά το πρώτο διήμερο Σάββατο -Κυριακή 21-22 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου, το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου έκανε, με μεγάλη επιτυχία, μία εκρηκτική έναρξη προσφέροντας 7 θεατρικές δράσεις για όλες τις ηλικίες, συνεχίστηκε τη Δευτέρα 23 /5 και παρουσίασε 4 θεατρικές παραστάσεις, 2 για μαθητές από 12 σχολεία που γέμισαν ασφυκτικά τις θεατρικές αίθουσες.


Η ομάδα ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ,με ζωντανή μουσική και τραγούδια παρουσίασε την “ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ” και η ομάδα ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ ζωντάνεψε 2 φορές το παραμύθι “ΜΙΑ ΦΕΓΓΑΡΟΣΟΥΠΑ”. Το απόγευμα στις 8.00 ο θίασος θεάτρου Σκιών του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου παρουσίασε μία παράσταση Καραγκιόζη για πιο μεγάλες ηλικίες με τίτλο “ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ” υπό το φως των κεριών. Ήταν μια παράσταση που σκόρπισε πολύ γέλιο γιατί αναφερόταν με ιδιαίτερο χιούμορ στα βάσανα και τις δυσκολίες του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό. Χθες, Τρίτη 24/5 ολοκληρώθηκε η τέταρτη μέρα του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, με τρεις ενδιαφέρουσες παραστάσεις για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο η Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέας και εικαστικός παρουσίασε την διαδραστική παράσταση ” Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της χάρτας”. Ήταν μια συγκλονιστική παράσταση που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και περιγράφει το Ρήγα Φεραίο παιδί και πως φαντάστηκε και έγραψε τη Χάρτα και τα μυστικά της σύμβολα.

Η παράσταση παίχτηκε για μαθητές σχολείων και θα επαναληφθεί σήμερα Τετάρτη στις 10.00 το πρωί. Το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος θα παρουσιάσει την παράσταση Σκιών “Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ” για παιδιά στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου και το βράδυ στις 8.00 στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού η ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ και ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ θα παρουσιάσουν την παράσταση “ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ”. Μία παράσταση που συνδυάζει σωματικό θέατρο και σύγχρονο κουκλοθέατρο, η οποία παρουσιάζεται το τελευταίο μήνα με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα.
Σήμερα Τετάρτη συνεχίζεται το Φεστιβάλ με τρεις παραστάσεις για μαθητές αλλά και κοινό. Η μέχρι τώρα πορεία του έχει δημιουργήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

6ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Συνεχίζονται καθημερινά οι παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους
To Top