Επί Σκηνής

6o Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Πλήθος παιδιών και γονέων στην έναρξη

Η πρώτη μέρα του 6ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου ξεκίνησε δυναμικά με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιώντας από το πρωί στις 11.00 μέχρι τις 8.30 το βράδυ τέσσερις δράσεις που αμέσως αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο.

koukles-DSC-1343

koukles-DSC-1348

koukles-DSC-1349

koukles-DSC-1350

koukles-DSC-1351

koukles-DSC-1353

koukles-DSC-1354

koukles-DSC-1355

kouklesimage00001

Στις 11.00 το πρωί στο γραφικό χώρο του πάρκου του ΟΣΕ η ομάδα ΜΟΥ-ΦΑ (μουσική και φαντασία) ζωντάνεψαν επί σκηνής μπροστά σε περισσότερα από 100 παιδάκια το παραμύθι " Ο βασιλιάς που πεινούσε σαν λύκος".

Αμέσως μετά η Πειραματική σκηνή είχε στήσει ένα ανοιχτό εργαστήρι θεατρικής κούκλας μαρότας για παιδιά άνω των 5 ετών . Και παρόλο ότι είχε γίνει προετοιμασία για 80 κούκλες , τα παιδάκια που πλημμύρισαν το χώρο ήταν πάνω από 100 και κάποια δυστυχώς δεν πήραν ολοκληρωμένη κούκλα γιατί δεν έφτασαν τα υλικά. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, πάνω από κάθε προσδοκία.

Το απόγευμα ξεκίνησε μια μουσική παρέλαση με επικεφαλής την μπάντα QUILOMBO που έδωσαν ένα εκρηκτικό ρυθμό και ανάγκασαν δεκάδες συμμετέχοντες που κρατούσαν κούκλες και εντυπωσιακές ομπρέλες-μέδουσες να χορεύουν στον εκρηκτικό ρυθμό των κρουστών. Η παρέλαση έφτασε στο χώρο του πατινάζ στο πάρκο ΟΣΕ όπου εκατοντάδες θεατές τους περίμεναν να τους απολαύσουν. Στη συνεχεια η ομάδα θεάτρου μαριονέτας και θεάτρου δρόμου ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ παρουσίασαν την παράσταση "Loonys Circus" με τις κούκλες τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές. Ήταν μια γεμάτη θεατρική μέρα και η οργανωτική επιτροπή εισέπραξε τα συγχαρητήρια από όλους γιατί είχε ποικιλία, πρωτοτυπία και ποιότητα.

Σήμερα Κυριακή η τρίτη κατά σειρά θεατρική φιλοξενούμενη ομάδα ονομαζόμενη ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ θα παρουσιάσει την παράσταση " Μια πετρόσουμα". Μια παράσταση για παιδιά από 4+ ετών με ζωντανή μουσική και χειροποίητες κούκλες. Ένα παραδοσιακό παραμύθι από την Πορτογαλία, το οποίο με πολύ χιούμορ και παιχνίδι θίγει θέματα ευαίσθητα και βαθιά ανθρώπινα όπως η προσφορά, το μοίρασμα και η αγάπη. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει για δεύτερη φορά η μουσική παρέλαση από την μπάντα QUILOMBO η οποία θα έχει κατεύθυνση προς την Κεντρική πλατεία, εκεί όπου θα τους περιμένει ο θίασος ΑΝΑΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ , ο οποίος θα παρουσιάσει για δεύτερη φορά δωρεάν την παράσταση θεάτρου δρόμου "Loonys Circus" για όσους δεν την απόλαυσαν χθες στο πάρκο ΟΣΕ.

Περιμένουμε όλους τους φίλους που αγαπούν και ενδιαφέρονται για την ποιότητα, ποικιλία και αισθητική της ψυχαγωγίας των παιδιών τους , αλλά και της δικής τους ,να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτών των 9 θεατρικών ημερών της διάρκειας του Φεστιβάλ έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022", επισημαίνεται από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.

To Top