Χορός

Καλαματιανό για Γκίνες: Πρώτη πρόβα με μεγάλη συμμετοχή στο Λιμάνι Καλαμάτας

 

Περισσότερα από 600 άτομα όλων των ηλικιών βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην προκυμαία του Λιμανιού Καλαμάτας και συμμετείχαν στην πρώτη μεγάλη πρόβα για να διεκδικήσει η Καλαμάτα το ρεκόρ Γκίνες για Καλαματιανό χορό με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ήταν θερμή και εκατοντάδες καλαματιανοί όλων των ηλικιών έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή και να χορέψουν τον παραδοσιακό μας χορό, που βεβαίως είναι ταυτισμένος με την πόλη μας.
Μικροί και μεγάλοι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό-αλλά και προσήλωση στον σωστό βηματισμό- συμμετείχαν με πολύ κέφι. Είδαμε γιαγιάδες με εγγόνια, γονείς με τα παιδιά τους, νεολαία, όλοι προσηλωμένοι στον κοινό στόχο που είναι η κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες για τον Καλαματιανό.

ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΕΣ: 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θα ακολουθήσει και δεύτερη πρόβα στις 30 Ιουλίου επίσης στο Λιμάνι και η τρίτη στις 2 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας, με στόχο να επιτευχθεί η ομοιομορφία στα βήματα, αφού ο κανονισμός για ρεκόρ Γκίνες είναι πολύ αυστηρός και μπορεί να αποκλείσει τη συμμετοχή λόγω κακού συντονισμού ή λάθος βηματισμού κατά τη διάρκεια του χορού.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσημη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία θα γίνε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Δημοφιλέστερα

To Top